Fatime Kartı yazdı: Müjde!

Yağmur'un sokakları yıkayıp tertemiz yaptığı bir sabaha uyanıyorum. Sadece sokaklar değil gökyüzü de arınmış sanki bir aylık oruç mevsiminin son gününde. Odaya dolan bu tertemiz berrak hava, orucun ruhlarımızı temizlediği, günahlarımızdan arındırdığı hissini uyandırıyor. Sanki yağmur tabiatı temizleyip berraklaştırdığı gibi tuttuğumuz oruçlar, yaptığımız ibadetler ümmetçe hepimizi kuşatıp tertemiz yaptı, dualarımız kabul oldu rikkati doğdu içime. Bu hissiyatımın gerçekleşmesi için duaya durmam gerektiğini düşünürken, gökten inen su ile ölü beldelerin diriltilmesi ile ilgili ayetler geçti zihnimden. Bu ayetleri her okuduğumda Allah’ın mesajları ile ölü kalplerin dirilmesi arasındaki ilişkiyi hatırlatır bana ve kalplerimizin Rabbimizin mesajları ile dirilmesi için dua ederim. Çünkü gökten inen tertemiz sular, nasıl ölü toprağa can veriyorsa inen vahiyde öylece ölü kalpleri diriltip can verir.

“Allah, gökten su indirir de onunla ölümünden, kuruyup katılaştıktan sonra yeryüzünü diriltir. Elbette bunda gerçeğe kulak verecek bir toplum için açık bir işaret ve mühim bir ders vardır. (Nahl 65)

“Allah odur ki, rüzgârları gönderir, onlar bulutları harekete geçirir. Derken biz o bulutları ölü bir beldeye sevk ederiz de, ölmüş olan toprakları bulutlardan inen yağmurlarla diriltiriz. Ölülerin diriltilmesi de işte böyledir.” (Fatır 9)

“Allah’ın birliğini ve kudretini gösteren delillerden biri de şudur: Sen yeryüzünü kurumuş, boynu bükük halde görürsün. Fakat biz üzerine suyu indirdiğimizde harekete geçer, kıpırdanır, kabarır. Onu dirilten, ölüleri diriltecek olanın da elbette tâ kendisidir. Çünkü O’nun her şeye gücü yeter.” (Fussilet 39)

Milletçe yaşadığımız büyük sıkıntıdan sonra Ramazan'la sükun bulduk elhamdulillah. Bayram arefesi sabahında ise her tarafın yağmurla yıkandığını müşahede edince sanki Rabbim ümmete şu mesajı veriyor gibi geldi aynı zamanda. Evet ümmetçe büyük yaralarınız sıkıntılarınız var. Bir yandan depremden etkilenen yaraları sarmakla uğraşırken bir yandan Mescidi Aksa ve Mescid-i Haram tutsak edilmiş, lakin onları hürriyete kavuşturmak noktasında eliniz kolunuz bağlı. Bu hüznün ardından yine gökten inen su vasıtasıyla mü’minlere şu müjdeler geldi!..

“...Sizi madden ve mânen temizlemek, şeytanın içinize attığı bütün kötü duyguları gidermek, kalplerinizi kuvvetlendirmek ve ayaklarınızın yere sağlam basmasını sağlamak için üzerinize gökten su indiriyordu.” (Enfal 11)

“İnsanlar umutlarını büsbütün kaybetmişken yağmuru indiren ve rahmetini yayan O’dur. O her türlü övgüye lâyık olan gerçek dost ve gözeticidir.” (Şura 28)

Şuna bir daha iman ettim ki, Allah’a imanın olduğu yerde ümitsizlik yoktur vesselam...

20.04.2023

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatime Kartı Arşivi