Aziz Gülmüş yazdı: Evde Yap Anam Evde!

.. /Nedense canımın hiç Baklava çektiğini hatırlamam. Sofraya gelirse belki bir dilim, bilemedim iki dilim yerim.

Pastanenin önünden geçerken sıraya takıldı gözlerim. Allah Allah..! bu zamanda pastane önünde kuyruk? diye sordum kendi kendime.. Meğer ucuz baklava kuyruğuymuş.. Hani şu merdiven altı imalatı mamuller.

Sıraya girdim, "Bir yarım kilo da ben alayım, bari dostlar alış-verişte görsün" hesabı.. Hemen arkamda orta yaşlı bir kadın ve yanında bir kız çocuğu var. Çekine çekine sıraya girdiği ürkek ve tedirgin hallerinden anlamıştım. Bir ara bana bakıp:

- Abi sıraya girdim ama baklava kaç para acaba? Dedi. "Üçyüz seksen" dediğimde kadın, "Aboovv!! Hayatta alamam, ben ucuz sanıp sıraya girmiştim" dedi. Sırf kadına moral olsun diye, "Abla zaten bi b.ka yaramaz bu baklavalar, adı baklava işte." dediğimde arka sıralardan yaşlı biri, hani şu sokak röportajlarında, "Çıkar telefonunu! " diyen tiplerden.

- Hanım hanım pahalıysa otur evinde yap! Diye bağırdı.

Feriştahım kaymış, cinlerim tepemde lorke oynamaya başlamıştı.. Adamın gözlerinin içine sert bir Yılmaz Güney bakışı atarak Kadir inanır çıkışı yaptım. Kadın da, "Amca kocamın canı dilberdudağı baklavası çekmiş, sizde varsa kocamı göndereyim alsın! " diye müthiş bir kapak yaptı ama içim yine soğumamıştı, ses akordlarımı düzelttikten sonra adama doğru hışımla:

- Ulan pezo! ulan kewaşe! Ulan boş teneke! Hadi diyelim baklavayı evde yaptı. Peki, eti nerede, sütü nerde, hatta yumurtayı nerde yapacak? Haysiyetsiz! Diye bağırınca, oradakiler de adama bakışları ile saldırdılar. Papucun..pardon Baklavanın pahalıya patlayacağını anlayınca sıradan çıkıp gitti..

Günahına girdim belki, ne güzel baklava yiyecekti iftarda garibim. Sonra biraz düşününce, "Hamarat hanımı yapar muhakkak, kimbilir belki dilber dudağını da iyi yapıyordur" diyerek teselli buldum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Gülmüş Arşivi