Aziz Gülmüş yazdı: Yol ayrımındayım

../Başıma şu iş gelirse, dayanamam dersiniz, Allah korusun şu olursa ben biterim diyorsunuz.. Birgün daha beterleri geliyor. Acılar içinde kahroluyorsunuz, ölmek, intihar etmek istiyorsunuz. Bambaşka biri oluyorsunuz, geceleri uyku haram, yemeden içmeden kesiliyorsunuz, içinizden kimseye selam vermek, günaydın demek gelmiyor. Hele de biri, "Allah'a şükür evimde huzurum var" diyorsa içinizden isyanlar ediyor, "Neden ben? Ne günah işledim de bütün bunları yaşıyorum? " diyorsunuz.

Bütün bunları düşünürken, hayatınız bir film gibi karşınıza dikilir, oradan kendinizce, "Şu yanlışlıkları, şu kötülükleri yaptım." diyerek illegal bir yüzleşme ile kendinizi yargılarsınız.

Günlerce acı, ıstırap ve işkencelerde sessiz çığlıklar atarsınız, sağlığınız bozulur, kişiliğiniz harap ve bitap düşer.

Acılar bir süre sonra sizinle samimi olur, o asla kabul edemem dediğiniz duruma yavaş yavaş alıştırır sizi. Çok örnekler veririm alışma psikozuna, lakin gerek yok. Çünkü ölümden hala korkuyor ve bu acılara katlanıyorsunuz. Cesaretsizliğinizi gören acı ve ızdırap size sevdalanır. Tek taraflı bu platonik sevdadan kaçmak, kurtulmak istersiniz ama nereye? Tek çıkar yol bu sevdayı bitirmek. Kendinizi hayatın gerçeklerinden koparmak. Kimilerinin size korkak demesine aldırmadan.

Ya kalıp acılar ile sonu gelmeyen ıstırap flörtüne devam, ya da tek taraflı bu aşkı kendinizle beraber bitirmek.

Yol ayrımındayım.

Seçimlerden Sonra Mehr(o) Fiziken Buharlaşacak

../Bir gece Üniversite öğrencisi çocukların öğrenci evine misafir oldum. Her biri bir battaniyeye sarılmış ders çalışıyorlar. Tabi doğalgaz faturasına çalım atmanın klasik yöntemleri bunlar.

İçlerinden biri, fizik problemine benzer yığınla matematik sembolleri olan bir sayfanın üzerinde cebelleşiyor. Nedir bu? Diye sordum. "Bluetooth yöntemi ile doğalgaz sayaca uğramadan ısıtma üzerinde çalışıyorum…" dedi gülerek.

Diğeri, "Ben de ev sahibi geldiğinde buharlaşma projesi üzerinde çalışıyorum.." dediğinde ben bu halk için hiç bir proje geliştirememenin hüznü ile sinirden kahkaha attım.

Umarım seçimlerden sonra bay Fizikçi Muharrem İnce, buharlaşma ile ilgili formülü bulmuştur. Bulamamışsa vay haline.. Tükürük bezlerinin gazabına gelip katı halden sıvı hale geçer. Geçemezse kimileri kahkaha, kimileri de slogan atarak yerin dibine sokar, fiziken ölü, siyaseten karaborsa olur..

İşimiz bu ya sıkıştığımızda ya slogan veya kahkaha atarız.

Biz Kürdler de, "Bijî" dedikçe mezarlıklar metropolleşiyor, kahkaha attıkça da yanıbaşımızda gözyaşlarından okyanuslar oluşuyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Gülmüş Arşivi