Tarık Othan yazdı: Kent Hafızası; Aralık-3

Diyarbakır sağlığında adı konulmamış bir kriz var ve ne yazık ki aşılamıyor. Diyarbakır Gazi Yaşargil EAH, görev süresi dolan Başhekim Dr. Muhammet Asena’nın Ekim ayında görev süresinin dolmasıyla başlayan “Başhekim” belirsizliği iki ayı aşkın süredir devam ediyor. Vekâleten atamayla sorun giderilmiş havası yaratılarak sürüncemeye bırakılmış durumda. Bir de görev süresi dolan idari kadrolar var.

Gazi Yaşargil EAH’nde giderilemeyen sorun başlı başına bir krizin habercisi gibi.

Böylesi çekişmeler Diyarbakır’a zarar veriyor.

Sebep ne? İki farklı kutbun adaylar konusunda anlaşamaması diyor sağlık kulisleri. Her iki kutupta ille de benim adamım diyor.

Bu kutupları ne siz sorun ne ben söyleyeyim.

Sağlık demişken Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’ndeki durumdan bahsedelim.  2021 yılının Aralık ayında atanan Günay Kozan geçtiğimiz ay (görev süresi henüz bitmemişken) istifa dilekçesini sunmuştu. Kabul edilmeyen istifa yeni başhekim bulununca kabul edildi. Başarılı çalışmalarıyla öne çıkan Kozan’ın yerine Göğüs Cerrahi Uzmanı Bülent Öztürk atandı.

Elimiz değmişken sağlıkla devam edelim.

Havaların soğumasıyla beraber artış gösteren viral enfeksiyon vakaları nedeniyle kentteki hem kamu hem de özel hastaneler doldu. Aralık ayında tavan yapan ve geçmek bilmeyen viral enfeksiyon vakaları özellikle gençler ve çocuklar üzerinde oldukça etkili olmaya devam ediyor.

Ne yapılması konusunda Prof. Dr. Recep Tekin, pandemi dönemindeki gibi kapalı ortamlardan uzak durulmasını ve evde izole şekilde beslenmeye dikkat edilip, bol sıvı tüketilmesini önerdi. Durum gerçekten ciddi!

Her ne kadar Valilik ve belediyelerle aynı kulvarda zaman zaman bir araya gel(e)meseler de Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), kentin turizminde lokomotif rolünü sürdürüyor. DTSO, bu kapsamda önemli turizm tanıtım fuarlarından 16’ncı İzmir Turizm Fuarı’nda, hem yöresel ürünler hem de kent kültürünü (her ne kadar yerel basın ayağında eksik kalsa da) İzmir’de başarıyla temsil etti.

Fuarda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ise ayrı bir stantta yerini aldı. Bu durum kentin bölünmüşlüğü olarak yorumlandı.

Diyarbakır Kuyumcular Odası (DİKO) , alışıldığın dışında çalışmalarıyla hep habe sivil toplum örgütü.

Bun da DİKO Başkanı Mehmet Yüksel’in önemli payı var. Hayvenseverliği ile ön planda olan Yüksel bu kez de “manevi duyguları ticarete alet edilmemesi” hassasiyeti üzerinden kuyumcu esnafının işyerlerine dini, manevi ve tarihi şahsiyetlerin resimlerinin kaldırılması için çalışma başlattı.

Diyarbakır’ın 2. Lig Kırmızı ve Beyaz grupta iki temsilcisi var; Amedspor ve Diyarbekirspor.  Amed zirveyi zorlarken, Diyarbekirspor ligin dibine demir attı. Diyarbekirspor üzerine bir iki kelam etmek istiyorum. Takımın sahibi Fevzi İlhanlı aynı zamanda 1. Lig’de mücadele eden Tuzlaspor’un da sahibi.   Diyarbakır için guru verici bir durum bu ancak görünen o ki her iki kulüp de kurumsal kimliklerini bir türlü oturtamamış gözüküyor. Bunu sosyal medya üzerinden çok iyi gözlemleyebilirsiniz. Sadece sosyal medya ile biten bir şey değil sebep ancak sadece bu bile başlı başına bir gösterge. Devam Edecek

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tarık Othan Arşivi