Mehmet Sebih Altun

Mehmet Sebih Altun

Ben de kınıyorum usta

Mehmet SebihALTUN

[email protected]

Kendi sözde özgürlüğü için bütün özgürlükleri hiçe sayan zihniyeti, karnı tokken açları görmek istemeyenleri kınıyorum.

İbadethaneleri nefrethanelere dönüştüren yobazları, inandığını zannettiği ya da öyle görünmek istediği yaratıcıyı kendisine, yaptığı nefret söylemlerine bir kılıf olarak görenleri, kendisini haklı görmek için ayetlerden bir kaç tanesini cımbızla çekip haklılığını ortaya çıkarmaya çalışanları, her türlü adaletsizliği mübah olarak görenleri kınıyorum.

Bütün gücünü haklılığını ortaya çıkarmak için kullananları, kendi evladını en iyi yerlere yerleştirip başkasının evlatlarını şamar oğlanı olarak görenleri, sahip olduğu zenginliği, şatafatı, kudreti elinde tutmak adına herkesi boş vereni, kendi annesinin ayağının altına cenneti görüp diğer anneleri yok sayanları kınıyorum.

Dünyanın türlü türlü işlerini çevirip hiç bir şey olmamış gibi davrananları kınıyorum.

Parası ve adamı olup istediğini yapanı ve diğerlerine hiç bir hakkı hak olarak görmeyenlerin kınıyorum.

Açlık sınırının altında maaş alanların; yatı, katı, atı olanları sırtında taşıyanları da kınıyorum.

Kendi çocuğuna beş lira harcamayı çok görüp, 20 liralık sigara içip, kumar oynayıp, kahvelere, eğlencelere maaşını yatıranları da kınıyorum.

Kendisinden olanların yaptığı hatalar yüzünden hayatı zehir olan diğer insanları baskı ve despot bir şekilde susmalarını dayatanları da kınıyorum.

Olmayan tarihlerini yüceltip diğer tarihleri yok sayan tarihçileri, istediği halkı, toplumu görüp acıyarak yardım edip başkalarını görmezden gelen sosyologları, etnik kökenini sanki kendisi yaratmış gibi kutsayan milliyetçileri, ailesini seçme hakkı varmış gibi övünenleri de kınıyorum.

Dilinde Kuranı eksik etmeyip yanına yalanı da, kini de, nefreti de, ayrımcılığı da, şovenliği de, bütün insan karşıtı eylemi ekleyip hayatına devam edenleri de kınıyorum.

Üstüne takım elbise giyip bir de kravat taktı mı kendisini dünyanın sahibi, küçük dağların yaratıcısı olarak görenleri de kınıyorum.

Kitle imha silahı üretip bununla korku salıp dünyayı elinde tutmak isteyen vandal, faşist, emperyalist güçleri ve maaşlarını da kınıyorum.

Bir kere kullanma hakkına sahip olunan yaşamı sonlandırmayı bir oyun olarak gören ve bütün bunları yapmayı kendisinin en doğal hakkı olarak gören ruh hastası karakterleri de kınıyorum.

Kınıyorum usta.

İşe yaramayacak belki ama herkes bu yolu kullanıyor ve bende bu seferlik kınıyorum.

Kimse kınadığını yaşamadan ölmez diyenileri de kınıyorum.

Sevgi ile kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Sebih Altun Arşivi