Tarık Othan yazdı: Kent Hafızası/Ocak-4

İYİ Parti lideri Akşener partisinin il kongresine katılmak için Diyarbakır’a geldi.

Akşener Diyarbakır’da yaptığı konuşmada Kürt meselesine vurgu yapan bir konuşma yaptı: “Mesele silahlara veda ve kan dökmeye tövbe etmekse, mesele her türlü musibetin karşısında çelikten sarsılmaz bir biz olmaksa, sırtını da kalbini de o sağlam bize yaslamaksa biz varız. İYİ Parti’yi bu vatanın has evlatları, Kürtler, Türkler, Zazalar kurdu”

Bu sözleri tartışmaya neden oldu.

Demirel’in ‘Kürt realitesini tanıyorum’, Mesut Yılmaz’ın ‘Avrupa’nın yolu Diyarbakır’dan geçer’ Çiller’in ‘Kürt sorununa Bask modeli’ ve son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde dile getirdiği ‘Kürt sorunu benim sorunumdur’ sözlerine yapılan atıflardan sonra, ‘Diyarbakır’da hatırlayıp, Ankara’da unutma geleneği’ dendi.

Bir kısımda oy tacirliği olarak yorumladı.

Velhasıl, Akşener de oy kaygısıyla Kürt meselesine dokunup gitti.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bir çeyiz dükkanının, açılışa özel kampanya yapacağını duyurması üzerine yüzlerce kişi iş yerinin önüne yığıldı. İşyeri sahipleri, izdihamı önlemek adına iş yerinin açılışını gece geç saatlerde yapmasına rağmen izdihamın önüne geçilemedi.

Yaşanan izdiham pes dedirtti. Ayılan, bayılan derken, polis devreye girdi. Baktılar olmuyor, bölgenin elektrikleri kesildi.

Benzerlerine başka illerde ve hatta ülkelerde rastladığımız bir psiko toplumsal bir vaka; yakışmadı Diyarbakır’a…

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde son iki haftada 20 köpek zehirlenerek öldürüldü.

Katliamla ilgili Milli Parklar Müdürlüğü soruşturma başlattı, HAYTAP ise suç duyurusunda bulundu. Duyarlı insanlar,  annesiz kalan 10 günlük yavru köpekler mama ile beslemeye başladı.

Üzerinden yaklaşık 10 gün geçmesine rağmen sorumlular bulunamadı. Buradan çağrımdır; Kısa sürede bulunup, cezalandırılsın ve kamuoyuna da duyurulsun.

İki dönem Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı da yapan eski HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in, TBMM’de söylediği "Kürt halkının evladı, Kürdistan'dan gelen bir temsilci " sözlerine verilen disiplin cezasını taşıdığı Anayasa Mahkemesi 'yetkisizlik' kararı verdi.

Diyarbakır’da Belediyelere ait arsa ve hazine arazilerinin satışına bir yenisi daha eklendi.

Merkez Yenişehir ilçesine bağlı Dokuzçeltik mahallesindeki 4 parsel, ilçe bBelediyesi tarafından satışa çıkarıldı. Forum AVM ve belediye yanında bulunan ve geçici teminat bedeli 5 milyon 237 bin, muhammen bedeli 174 milyon 575 bin lira 4 parsel için 24 Ocak'ta ihale yapıldı.

Söz konusu bedel ilk taksiti peşin, geriye kalanı ise ikişer ay arayla 4 taksit olarak ödenecek. Satışa çıkarılan parseller üzerinde ev ve iş yeleri olduğunu da hatırlatalım.Devam Edecek

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tarık Othan Arşivi