Yaklaşık bir milyon 700 bin öğrencinin gireceği Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) sayılı günler kaldı. Son tekrarlar önemli: öğrencilerin kalan zamanını daha verimli geçirebilmesi için konu tekrarlarına mutlaka zaman ayırmaları gerekiyor.
Özellikle Türkçe-Matematik-Fen bilgisi gibi hem soru sayısı hem de katsayısı yüksek derslere ağırlık verilmeli. Ayrıca son bir aylık süreci doğru yönetmek sınav stresini de azaltır. Bu sürecin bir diğer önemli başlığı sınav pratiği yapmak olmalı.
Deneme sınavları mümkün olduğunca farklı yayınevlerinden seçilmelidir. Deneme sınavlarının asıl amacı süre tutmak, kendini değerlendirmek ve eksik konuları tespit etmek olmalıdır. Çözülecek her bir deneme sınavı hem pratik yapmayı hem de eksik konuları ortaya çıkarmayı hedefler.
Ebeveynlerin tutum ve yaklaşımları olumlu yönde olmalı. Sınav sürecini doğru yönetmek çocuğun olduğu kadar ailelerin de kontrolündedir. Ona aile ilişkilerinin, değerin ya da sevginin sınavla bağlantılı olmadığını hissettirmek gerek.
Ebeveynler olumsuz eleştirilerden kaçınmalı, güven verici bir tutum sergilemelidir. Ebeveynler bilmelidir ki bu sınav sadece bir lisenin ilk basamağıdır, çocuğumuzun hayatını tamamen şekillendirecek bir sınav değildir.
Hatta bu sınava sadece isteyen öğrencilerin katılabileceği unutulmamalıdır, zorunlu bir sınav değildir. Çocukların önünde daha çok uzun bir eğitim hayatı var o yüzden tek bir sınavla değerlendirmek doğru olmaz. Sınav sonuçları nasıl olursa olsun onlar hep değerlidirler öyle de kalacaklar.
Sınava girecek tüm öğrencilere başarılar.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.