Online eğitime tüm müfredat sınav

Milli eğitim bakanlığı 2020 Aralık ayında şöyle bir açıklama yaptı.’LGS ve YKS’de öğrenciler tüm müfredattan sorumlu olacak.’ Ve ekledi ‘ öğrencilere sınava hazırlık sürecinde destek kaynaklar sunulacak ve bu alandaki bütün ihtiyaçları karşılanmaya devam edilecek’.

Destek kaynaklar sunuldu mu, hangi öğrencilerin ihtiyaçları karşılandı ya da hala devam eden bir destek var mı? Sanırım kimsenin bunlardan haberi yok.

Tüm müfredattan sorumlu tutmak nasıl bir gerekçeye dayandırıldı onu da bilmiyoruz. Oysa farklı bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde sınav müfredatının pandemiye uyarlanması gerekmez miydi. Çünkü en fazla etkilenen alan eğitim oldu. Sınava girecek olan öğrencilerin yaş aralıklarına bakıldığında ergenlik sürecindeki bireylerden oluştuğu aşikar. Zaten başlı başına stresli ve gelgitli geçen ergenlik dönemine bir de sınav stresi yükleniyor. Başlı başına yıpratıcı ve demoralize edici olan sınav stresinin, eksik-yarım ya da hiç görülmemiş konuların müfredata dahil edilmesi ile tetiklendiği bir süreç.

Bu kulvarda yarışacak sınav öğrencilerinin eşit koşullarda olmadığı da bir gerçek. Zaten var olan eğitimde fırsat eşitsizliği pandemi koşullarında uzaktan eğitime geçilmesi ile daha da artmıştır. İnternet erişimi olmayan milyonlarca öğrenci tespit edildi. Erişim sağlayıp da uzaktan eğitimden verim alamayan bir çok öğrenci de oldu. Özellikle de yüzyüze yani temasla öğrenilmesi gereken bir çok dersi öğrenciler kendi imkanları ile yalnız başına öğrenmeye çalıştılar.

YKS, TYT ve AYT’ den oluşan iki farklı oturumdur. Her iki oturumda da azımsanamayacak ciddi ve önemli müfredat konuları yer alır. Bu oturumlarda zamanla yarışmak yani yetiştirme telaşına girmek de cabası. 2 Marta kadar devam edecek sınav başvuruları da başladı. Ayrıca bu yıl bir sürpriz de sınav ücretlerine yapılan zamlarla geldi. Her şeye rağmen başarılar sevgili öğrenciler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi