Ufuk Çimen
Ufuk Çimen Yazdı: Kent Hafızası-Kanser hastaları
Gazetemizin manşete taşıdığı haberin başlığı şöyleydi: Pandemi sürecinde kanser hastaları ölüme terkedildi!
Kötü günlerden geçtiğimiz bugünlerde gündemin arasında kaybolan önemli bir haber.
Haberde şu ifadeler yer alıyor: Kovid-19 pandemisi nedeniyle kanser hastaları tedaviye erişemiyor. Onkoloji servisinde yer kalmadığı için hastalar acil serviste günlerce bekletiliyor. Pandemi sürecinde 85 kanser hastasının tedavi göremediği için hayatını kaybettiğini dile getiren Diyarbakır Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Şükrü Abay, “Pandemiye kilitlenip kanser hastalarını unuttular. Kanser hastaları resmen ölüme terk edildi…
Habercilikte fikri takip deriz; yapılan haberin sonrasında o konuyla ilgili tüm gelişmeleri de takip etmek manasına gelir.
Haber merkezine sordum bir geri dönüş var mı diye?
Hasta yakınlarının yoğun ilgisi, konuyu gündeme getirmek adına yapılan teşekkürler dışında hiç ama hiçbir tepki yokmuş; ne vekillerden bir soru önergesi, ne sivil toplumdan bir geri dönüş.
Yazık hem de çok yazık! Ne de olsa ateş düştüğü yakıyor…
Kelimelerin anlamsızlaştığı bir haleti ruhiye!
Bu kadar mı duyarsızlaştı siyaset, mülki amirler ve sivil toplum?
…
Koronavirüs hafızalarımızda çok olumsuz izler bıraktı. Ölümler, insanoğlunun tüm ilerleyişine rağmen acizliği, yoğun bakımlar, sağlık sistemi vs.
İşte tüm izler üzerinden Diyarbakırlı ressam Gökhan Aslan, insanoğlunun koronavirüs salgını nedeniyle yaşadıklarını “Zamanımızın Laneti” isimli çalışmasıyla anlatmaya çalışmış.
Hem kentin arka plana itilen sanat yüzünü hem de insanoğlunun belleğinde bir şeyler bırakmak adına alkışa değer bir çalışma.
…
Esnafa kulak verin… 20 Kasım’dan itibaren yeni Kovid-19 tedbirleri kapsamında restoran, lokanta, pastane gibi işletmeler sadece paket servis hizmeti vermeye başladı. Lokantacılar, Tatlıcılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Haşim Elkaan, kısıtlamalardan dolayı binlerce esnafın mağdur olduğunu ifade ederek, faizsiz kredi talebinde bulundu. Esnaf lokantaları ise bir kere de 15-20 günlük yasakla virüsün bertaraf edilmesi çağrısı yaparak, üçüncü dalgayı kaldıracak güçlerinin olmadığını belirtti.
…
Diyarbakır’da salgın süreci başından bugüne kadar tedbirlere uymayanlara toplam 31 milyon 586 bin 339 lira para cezası kesildi. Ayıca 728 iş yerine cezai işlem uygulanırken, 90 iş yeri ise kapatılmış.
Kaybederken kazanmak, yaşamda tutunmaya çalışırken kaybetmek, umarsızlık ve herşey. Kazananın ve kaybedenin değişmediği döngü bu olsa gerek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.