Ufuk Çimen Yazdı: Memlekette kadın olmak ve diğerleri

Bir dava. Dava konusu doktor ve kadın hastalarla ilgili cinsel saldırı iddiaları.

Önemli bir davaydı ve Jinekolog Prof. Dr. Fecri Sevilen, İstanbul'da tedavi için özel muayenehanesine gelen iki hastasına nitelikli cinsel saldırıdan hüküm giymişti. Sevilen'e verilen 23 yıl 4 aylık hapis cezası Yargıtay 14. Ceza Dairesi tarafından Temmuz ayının başında onandı.

Tam bir skandal.

Skandala konu dava sürecinde, Sevilen’in 2001’de hakkındaki cinsel saldırı şikayeti nedeniyle 6 ay meslekten men cezası almasını da gündeme getirmiş ve ardından görev devam etmiş.

1998 ve 2007 yıllarında da iki kadına cinsel saldırıda bulunduğuna dair şikayetler tekrar gündeme geldi, mahkeme bu iki vaka için suç duyurusunda bulunulmasına da karar verdi.

Ayrıca davaya dair haberleri gören bir başka kadın da polise giderek, 20 yıl önce Sevilen’in muayenehanesinde cinsel tacize uğradığına dair ifade verdi.

Duruşmalarda doktoru savunan avukatlar da ayrı bir garabet.

Müştekilerden biri, avukatların duruşmalara 30-40 kişi geldiklerini ve

aslında bir savunma yapmadıklarını aksine duruşmalarda  daha çok kendilerine saldırı yapıldığını beyan ederek, şöyle devam etmiş:

“Her duruşmada ‘evlenip boşanmış kadınlar’ olduğumuz, ‘rahat yaşam tarzımız’ tartışıldı, olayın bizim rızamız kapsamında gerçekleştiği iddia edildi, Duruşmalarda ağladığımızda ise, ‘şov yapmakla’, ‘tiyatro yapmakla’ suçlandık.

Evet, böylesine kötü geçen bir duruşmalar silsilesinde avukatların sözde savunmaları ayrı bir tartışma konusu.

Tüm bunların ardından son söz yine bir müştekiden: "Bu bir başarı mı, bilmiyorum. İçimi soğutan tek şey, bu adamın artık başka bir kadına bunu yapamayacak olması"

En derin denizlerde boğula boğula becerirsin,tek bir nefesle yaşamayı.

Yorumsuz memleketten insan manzaraları

Aydın-İzmir karayolunda meydana gelen trafik kazasında araç içinde sıkışan sürücü uzun uğraşlar sonucu sıkıştığı yerden çıkar çıkmaz sigara yaktı. İtfaiye ekipleri ağzından sigarasını alınca sigarasını içmek için görevlilere adeta yalvardı. Sigarasını içmeye devam eden yaralı sürücünün kendisine ilk yardım uygulamak isteyen 112 Acil Servis ekiplerinden de sigara molası istemiş ve sedye üzerinde de bir süre sigara içen tiryaki kazazede daha sonra ambulansla hastaneye kaldırılmış.

Artvin'in Şavşat ilçesinde yem verdiği kurbanlık boğasının saldırısına uğrayan Mikail Koçak, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ufuk Çimen Arşivi