Ağlarken, gülümsemek

Koronavirüs’ün yarattığı olumsuz etkiler hayatın her alanında kendini fazlasıyla hissettiriyor. Bu Üst üste gelen diğer olumsuzlukları da üstüne koyduğumuzda çekilmez bir hayatın geniş filmi önümüzde duruyor.

Ancak bunlara rağmen güzellikleri bazen resmeden, bazen bir çift kelam ile paylaşanlar da olmazsa nefes alamayız herhalde.

Muharrem Cebe, belki geçerken, belki gezerken tek başına kuru otların, çalıların arasında tek başına bir gularoj/ayçiçeğine rastlamış, etkilenmiş ve resmetmiş, altına da şu notu düşmüş: Bu ay çiçeği fotoğrafını Nevroz alanının tam karşısında eski Siverek Yolu’nun kenarında çektim. Bu güne bakan ya Mikailin işi ya da  oranın üzerinde uçan bir kuşun ağzından düşen çalıntı bir çekirdek, ya da orada demlenen ve tuzsuz çiğdem çitleten bir sarhoşun cebinden düşme sonucu yeşermiştir. Onu doğuran sebep ne olursa olsun ay çiçeği gururlu yalnızlığı yüzünden okunsa da onca çalı çırpı, kurumuş ot arasında bir heykel gibi başı dik boy vermiş.

Kanber Bozan, Üsküdar’da bir bakkal dükkânı sahibi. Ama o dükkânına farklı bir anlam yüklemeyi başarmış. Ne yapmış bu güzel adam bakın!

Sattıklarının yanına, üstüne kitaplar koymuş çocuklar için…

Bir şartı var… Çocuklar o kitaplardan alıp okuyor, sonra gidip okuduğu kitabı Kanber Bozan’a anlatıyor. “Sonra da karşılığında her istediğini bedava alacaksın. Çocukların alacağı nedir ya, bir çikolatadır, cipstir, meyve suyudur, ufak tefek şeylerdir. O gün de 10-20 Liramız çocuklara gitsin, Önemli olan onları kazanmak…

İyilik kazanacak, gülümseten insanlara selamlar olsun…

Böyle bir zamanda bir çayın yanına düşecek en güzel yazı ne olabilir sizce?

Ateşe hakiki bir çay koyalım, kenti unutanlardan olalım. Cahit Zarifoğlu

Depresyonu "yenme" fiili ile yan yana duymak zaten başlı başına moral bozucudur depresyondaki kişi için. Sanki "Depresyondan çıkmanı elbette senin için isterim ama depresyondan çık ya da çıkma ben hep buradayım" tutumu daha iyi olur gibi geliyor.

Son olarak, gülelim mi ağlayalım mı dedirten bir paylaşım var sırada!

Bihter Ziyagil kimdir ile başlayalım. Halid Ziya Uşaklıgil’in en tanınan romanı Aşk-ı Memnu’nun ana karekterlerinden… Yeğen ile gönül ilişkisi yaşayan talihsiz amcanın genç eşi!

Kanal D’de yayınlanan aynı isimdeki dizide oyuncu Beren Saat tarafından canlandırılan Bihter karekteri; dizideki ölüm yıldönümü olan (24 Haziran’da) sosyal medyadaki paylaşımlarla anıldı.

Tepkiler ve Aziz Nesin’in meşhur sözünü göndermeler ile de daha bir tavan yaptı # BihterZiyagil hashtagi…

Daha önce ve daha üst perdeden benzer bir olay yaşanmıştı hatırlarsanız.

Kurtlar Vadisi dizisinin 2004 yılında yayınlanan 45. Bölümünde Oktay Kaynarca’nın canlandırdığı Süleyman Çakır karakterinin dizide öldürülmesinin ardından gıyabında cenaze namazı kılınmış, gazetelere vefat ilanı verilmiş ve de mevlit okutulmuştu.

Neyse gülelim, ağlanacak hallerimize ve bizi gülümsetenlere…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi