Yûsif Bedirxan

Yûsif Bedirxan

Hayırlı olsun; BİK’ten yeni yönetmelik

Erkılınç, iddialı bir şekilde “biz yaptık oldu” demiyor ve ekliyor: Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği’nin birçok kez tadil edildi, mükemmel bir yönetmelik hazırladığını iddia etmiyorum, ihtiyaç duyulması halinde bu yönetmelik için de değişikliklerin söz konusu olabilecek.

Gazetelerin merakla beklediği “Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği” dün itibarıyla kabul edildi; Hayırlı olsun.

Mevzuatın hazırlanmasıyla ilgili çok meşakkatli bir süreç yaşandı.

Süreç boyunca 820’nin üzerinde gazetenin temsilcisiyle gerek yüz yüze gerekse zoom üzerinden görüşmeler gerçekleştirildi. Herkesin görüşü alındı.

Meslek örgütleri, 756 gazetenin internet sitesi temsilcileri ile 20 yaygın gazetenin internet sitesi yöneticileri ile görüşmeler gerçekleştirildi.

Toplanan tüm veriler ve bilgilendirmeler süresince kurum içinde bir çalışma grubu ve mevzuat hazırlama gurubu oluşturulduğunu biliyoruz.

Yoğun ziyaretçi trafiği alan internet haber sitelerinden temsilciler de burada görüşlerini ifade etti.

16 büyük ilde 32 internet sitesinden ziyaretçi sayıları, asgari kadro gibi temel kriterlere dair görüşler alındı, İstanbul merkezli büyük internet haber siteleri, dijital reklam ajansları, medya planlama şirketleri, dijital ölçümleme firmaları ile görüşüldü.

Aynı zamanda il müdürleri ile süreç içerisinde üç ayrı toplantı gerçekleştirildi; yazılı raporlarını değerlendirildi.

Gönül rahatlığıyla, her kesime ulaşıldığı ve görüş alındığını;  sahanın nabzının iyi tutulduğunu söyleyebiliriz.

BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç’ın dile getirdiği gibi ‘Hepimizin Yönetmeliği’ ifadesine ve konuşmasında dile getirdiği “Gerçekten hak eden, kurumsallaşmış, istihdam sağlayan ve dolayısıyla gerçekten kamu görevi yapacak olan süreli yayınlara resmi ilan vermek niyetindeyiz” sözlerine katılıyorum.

Erkılınç, çok iddialı bir şekilde “biz yaptık oldu” demiyor ve ekliyor: Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği’nin birçok kez tadil edildi, mükemmel bir yönetmelik hazırladığını iddia etmiyorum, ihtiyaç duyulması halinde bu yönetmelik için de değişikliklerin söz konusu olabilecek.

Ve unutulmaması gereken bir noktaya parmak basması, dikkat çekmesi önemli: Sınırsız ilan pastası diye bir şey yok…

Hayırlı olsun diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yûsif Bedirxan Arşivi