Yûsif Bedirxan

Yûsif Bedirxan

Yusif Bedîrxan yazdı: Gündemsizliğin Gündemi

Haber şöyle servis edilmiş ajanslara: Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesindeki bir markette 18 litrelik sıvı yağı çalan şahsın hırsızlık anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay büyük, fikri takip diğer gün de mağdur esnaf sahneye davet ediliyor. O da başlıyor konuşmaya:

...Ama yardıma muhtaçsan bizim kendimizin hazırladığı ihtiyaç kolileri var. İçerisinde her şey var, gariban oldu mu zaten veriyoruz. Neden çoluk çocuğunun boğazına haram malı koyuyorsun, zoruma giden bu. O adamdan şikayetçiyim, yapmasın. Bugün benim canımı yaktı yarın başkasının canını yakmasın. Bir tenekesi 600 TL ama o para kolay kazanılmıyor. Burada 20 kişi çalıştırıyoruz, mesele para değil. Çocuklarına haram para götürüyorsun.

Baştan sona hamaset; ‘haram lokma’, ‘canımı yaktı’, ‘şikayetçiyim’, ‘yardım kolilerimiz var, istese verirdim’…

İki gün üst üste haberlere konu olacak basit bir hırsızlık, hepi topu 600 TL. Bilmeyen de memleketi soyanlar iş üstünde yakalandı sanır.

Diyarbakır Bağlar’da kadınlara tahsis edilen Pazar yeri ile ilgili erkek tacizi ve girişimleri dinmek bilmiyor. Bildiğim kadarıyla 2019’dan beri kadın pazarcılara sistematik uygulanan tacizlerin tehdit boyutuna ulaştığı kadınlar tarafından zaman zaman haberlere de konu oluyor.

Yahu memleketin tamamındaki pazarlar erkeklerin elinde, bir kadın pazarına tahammül mü edilemiyor.

Çekin elinizi kadınların üzerinden, yeter!

Geçen Urfa’da bir kadın sokak ortasında pompalı tüfekle öldürüldü.

Haber bir ajansta şöyle verilmiş: Kardeş kavgasında kan aktı: 1 ölü Şanlıurfa’nın merkez Karaköprü ilçesinde iki kardeş arasında çıkan tartışmada tüfekle vurulan kadın hayatını kaybetti.

Başka bir ajansta ise şu şekilde: Şanlıurfa’da kardeşinin sokak ortasında av tüfeği ile vurduğu kadın hayatını kaybetti.

Birinci haberde erkek şiddetini tolere etmek için başlıkta öldürenin erkek, öldürülenin kadın olduğu gizlenmiş. Katledilişteki olay da bir tartışma sonucu (pompalı tüfekle takiple öldürüldüğü de gizlenerek) detaylar atlanmış.

Üç harfli marketler yine gündemde.

Bu seferki tartışma BİM’in ses yükseltmesiyle kamuya yansıdı. Yakın mesafeden atışlarla hedef gözeten BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aytaç’ın zehir zemberek çıkışının anlamı kadar, BİM’in akıbeti de merak konusu.

Şok siyasete girmeme tercihiyle hükümete yakın saf tutarken, aynı zamanda Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı olan Aytaç’ın istifasını istedi. Bu arada A101’in Ağrı’daki 5 şubesi mühürlendi, gerisi gelir mi?

Bilinmez ama hamur su kaldıracak gibi!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yûsif Bedirxan Arşivi