Ramazan Karadeniz
Ramazan Karadeniz yazdı: Toprakta Büyür mü İnsan?
İlkokuldayken, okumayı söktüğümde öğretmenim bana bir kitap hediye etmişti. İlk göz ağrım olan bu kitap, bir masal kitabıydı. Okumak için sabırsızlıkla akşamı bekledim. O gece aksilikler art arda geldi, elektrikler kesildi, sabaha kadar gözüme uyku girmedi. Sabırsızlıkla güneşin doğuşunu bekledim.
Sabah uyandığımda masal kitabım yoktu; adeta sırra kıdem basmıştı. İçimde kocaman boynu bükük bir uhde kalmıştı. Sayısız kitap okudum. Ama hiçbir kitap kayıp olan masal kitabımın yerini tutmayı başaramadı.
Yorgun, argın kambur zamanın sırtında masal kitabımı arayıp durdum.
Ta ki "Toprakta Büyür mü İnsan?" isimli öykü kitabını elime alıncaya kadar. Evet, bulmuştum. Masal kitabımı, sanki yıllarca arayıp bulamadığım her şey elimdeki kitapta mevcuttu.
Evet, ben nihayet geç de olsa kayıp olan kitabımı bulmuştum. Belki şu an masamın üzerinde olan. "Toprakta Büyür mü İnsan?" öykü kitabında sizin de yarım kalan hayatınızın yapbozların, devamı kitabın içinde bir yerlerde sizi bekliyor olabilir.
Bunu küçük bir tavsiyesi olarak algılayın lütfen. Herkes öyle ya da böyle hikaye ya da roman yazmayı denemiştir. Bu klişe cümleyi duymayın her halde yoktur; "Hayatımı yazsam roman olur."
Özlem ya da klasik aşk acısı çeken herkesin birkaç mısra şiir yazmışlığı vardır.
Öykü öyle mi efendim. Öykü, bölük pörçük acı dolu bir kaderi aynı çatı altında birleştirmesidir. Bir enkaza dönüşen bir evi yeniden inşa etmektir. Küstüğümüz hayatı bize barıştırır, gizemli sözcükleriyle…
Yarım kalan hayalleri, gerçekleşmeyi bekleyen umutları bize yaşatmak için kendini paralar.
"Kerem Bakıcı" ismini bundan sonra sık sık duyacaksınız; muhtemelen çoğunuz bu isme dergilerde aşinasınızdır.
Kitabın içinde on beş öykü bulunmakta; okuyucuyu, hiç sıkmayan sade bir dil kullanmış yazar. Bir çırpıda okunan öyküler bizi geçmişin dehlizlerine götürüyor. Kendimize sormaktan korktuğumuz tüm sorularımızın cevapları öykülerin içinde şifreli bir şekilde saklı adeta.
Şimdi sizlere Yazarımızı tanıtalım.
Kerem Bakıcı 1987 yılında Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde doğdu. İnönü Üniversitesi Türk Dili Edebiyat mezunu. Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalında Yüksek Lisans Eğitimine devam ediyor. Öyküleri 2014 yılından bu yana Kitaplık, Varlık, Öykü Gazetesi, Sarnıç, 14 Şubat Dünya Öyküsü, Lacivert Öyküsü ve Şiir Dergisi, Karahindiba, Masa gibi çeşitli dergilerde ve Galapera Franzin'de yayınlandı.
Yapı Kredi yayınları etiketiyle çıkan."Toprakta Büyür mü İnsan?" isimli ilk öykü kitabı okuyucularından tam not aldı.
Bu melül munis sevecen, öykü kitabı nice sadık okuyucuyla buluşma dileğiyle…
Ruhumla kalbinizi selamlıyorum…
Başka bir yazıda görüşmek dileğiyle…
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.