Halil Candan yazdı: Engelli bireyleri bir günlüğüne hatırlamak!

Engelliler Haftası, 10 Mayıs ile 16 Mayıs arasında, Birleşmiş Milletler'e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan özel bir haftadır. Engelliler Haftası boyunca; engellilik sorunu, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi konuları üzerinde durulur.

Bir çok platformda düzenlenen etkinliklerde engelli sorunlarına öyle pembe tablolar çizilirki neredeyse engelli olmayı avantaj olarak görürsün. Engellilerin sorunları, eğitimleri, sosyal yaşamları, ekonomik bağımsızlığı vs. tüm bunlar sabah uyandığı da hemen olacakmış gibi. Ve ne yazık ki, diğer özel günlerde olduğu gibi Engelliler Günün'de de konuşulan pek çok şey o gün ile sınırlı kalmakta bir adım öteye geçememektedir.

Eğlenceler, etkinlikler, paneller, konferanslar, sosyal çalışmalar düşünülen tüm güzel düşünceler kısa bir soluktan ibaret olup, ertesi gün mağduriyetler kaldığı yerden devam etmektedir. Ve bu kısır döngü her sene aynı şekilde olmaktadır. Hal böyle olunca da bu özel günleri 'Dönen Reklamlar' doldurmaktadır.

Engelliler günü için söylenmiş yüzlerce güzel söz bulmak mümkün. Fakat hiçbiri engelli bireyin yaşadığını tamamlamıyor aslında. Herşeye rağmen tüm güzel dileklerin gerçekleşmesi temennisi ile sen, ben yok, biz varız, sevgi var. İyi ki varsınız...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Candan Arşivi