Halil Candan yazdı: Kadınlar

Değerli okuyucularım,

Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü hakkında yazmak istiyorum.

Kadınları özellikle biz erkekler maalesef küçümseyici bir şekilde, zayıf bir varlık olarak görüyoruz. Hâlbuki dünyadaki bütün insanlar bir anneden yani bir kadından meydana gelmiştir. Bu nedenle kadın annedir, kadın çiçektir, kadın kardeştir, kadın çocuktur, kadın eştir, kadın her şeydir.

Kadınlar; çocuklarımız, kız kardeşimiz, eşimiz, annemizdir. Kadınlara karşı adaletli ve dikkatli olmamız gerekiyor. Onların bizim gibi insan olması bir yana, Allah’ın bizlere emanetleridirler.

Kadınlarımız ile konuşurken onlara karşı saygılı olmamız gerekiyor. Kadınlara ne kadar kıymetli varlıklar olduklarını ve önemli olduklarını hatırlatmak için sadece 8 Mart gününü beklememiz gerekmiyor. Her zaman kıymetli ve değerli olduklarını söylememiz gerekiyor.

Kadınlarımızın ne kadar kıymetli olduğunun farkında olalım ve her daim Allah’ın emaneti olduklarını, çocuklarımızı bize veren değerli varlıklar olduğunu unutmayalım.

Kanunlarda her ne kadar kadın hakları koruma altında olsa da. Kadınlara karşı özellikle şiddet, hakaret gibi suçların cezalarının artırılması ve daha caydırıcı olacak şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Kadına el kaldırmadan önce herkesin iki kere düşünmesini sağlayacak çalışmalar yapılmalıdır. Artık televizyon ve gazete gibi medya organlarında kadınlara yönelik şiddet haberlerini görmek istemiyoruz.

Kadınlar ile ilgili yazılacak çok kıymetli konular var. Fakat burada uzatıp sizin vaktinizi almadan aşağıdaki kıymetli hadis ile yazımı tamamlamak istiyorum.

"Sizin hayırlınız, kadınlarına hayırlı olan iyi davranandır." (Müslim, Birr 149)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Candan Arşivi