Halil Candan yazdı: Çocuklarımız geleceğimizdir…

Değerli okuyucularım;

Bu haftaki yazımı çocuklarımız ve gençlerimiz hakkında yazmak istiyorum. Çünkü herkesin bildiği gibi çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Gençler ile ilgili yazı yazmak bugün olduğu gibi her zaman ihtiyaç ve gereklidir.

Eskiden anne ve babalarımız çocuklarının kişisel gelişimleri için vakit, para ve emek harcıyorlardı. Şimdi maalesef eskisi kadar ilgilenmiyor ve önemsemiyoruz. İlgili anne babalarımızdan tabiki de bahsetmiyorum.

Maalesef bu zamanda gençlerin telefon, tablet gibi elektronik aletleri kullanarak zamanlarının büyük bir çoğunluğunu sosyal medyada geçirdiğini görüyoruz. Pandemi maalesef sosyal yaşantımızı olumsuz etkiledi ve çocuklarımız eğitimlerinden geri kaldı. Ayrıca bu süreçte anne ve babalar da çocukları ile yeterince ilgilenemedi. Alışık olmadığımız bir durum olması sebebiyle süreci yönetemediğimizi düşünüyorum. Hemen ardından içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar süreci daha da kötü bir hale getirdi. Gündüz evin geçimini sağlamak için koşturan ve var gücüyle yaşam mücadelesi veren ebeveynlerin akşam eve yorgun gelmelerine ve sürekli ekonomiyi düşünmelerine neden oldu. Hal böyle olunca anne ve babalar maalesef yeterince çocukları ile ilgilenemiyorlar.

Çalışmayan babalar, ev hanımı olan annelerimizde de durum çok farklı değil maalesef kimisi aldığı maaş ile nasıl geçineceğini düşünüyor, kimisi ise olmayan maaş ile ne yapacağını kara kara düşünüyor. Durum böyle olunca oyun oynamak isteyen çocuklara enerjileri kalmıyor. Onlarla vakit geçirmeye moralleri olmuyor. Çocuklarını başlarından savmak ister gibi ellerine verilen telefon ve tabletler ile zaman geçirmelerine müsaade ediliyor. Benden bir şey istemesin de ne yapıyorsa yapsın gibi davranılıyor.

Değerli okuyucularım, çocuklarınız sizin geleceğiniz ve en büyük yatırımızdır. Ve bu yatırım uzun vadeli bir yatırımdır. Emek istiyor, ilgi istiyor, zaman istiyor, sabır istiyor. Dolayısıyla çocuklarımızı, geleceğimizi yetiştirmek düşünüldüğü kadar kolay değildir. Ama siz anne ve babalar olarak çocuklarınızı iyi eğitirseniz, gelişmelerine yardımcı olursanız doğal olarak toplumun gelişmesine katkıda bulunursunuz.

Çocuklarınıza vereceğiniz İslami eğitim ve güzel bir ahlaktan daha kıymetli hiçbir şey yoktur. Onların sadece büyümesine değil aynı zamanda eğitimine de katkıda bulunmanız gerektiğini unutmamak gerekiyor. En son cümlemi ki bence en önemlisini yazarak yazımı tamamlamak istiyorum. Siz çocuklarınızın ahlaklı, faydalı bir birey olmasını istiyorsanız, çocuklarınızdan çok kendinizi eğitin. Çünkü çocuklarınızın sizi gözlemleyerek, sizi örnek alarak büyüdüğünden zerre şüpheniz olmasın.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Candan Arşivi