Aziz Gülmüş yazdı: Vukuat Var!

 .. /Şimdi bu başlığı görenler, Orhan Kemal'in romanından söz edeceğimi sanır. Değil. Ama ona benzer bir durum da yok değil hani..

Meseleye gelelim; İktidar seçim yatırımı için beşbin beşyüz alan en düşük emekli aylığını yedibinbeşyüze çıkardı ya işte kaos ve anarşinin emeklilerin pineklediği mekan olan Kahvehanelere taşındığını gördüm kaygılarım arttı.

Birisi oradan yüksek sesle:

--Ulan şu işe bak, Dokuzbin gün primim var, Üçbinaltıyüz günle emekli olan bu g.. tü b.klular da benim kadar maaş alacaklar olur mu? diye bangır bangır bağırıyor. Orada bulunan yaşlı bir emekli, bu sözlere karşı bastonuna yüklenerek titreyip ayağa kalktı:

--Oğlum cebinden mi çıkıyor? Bak kızdırma beni bu bastonu kafanda kırarım..! Bir ondan, bir bundan neredeyse kavga çıkıyordu. Altta küme düşme hattında olanlar ile bunun bir üstünde olanlar anında saflaşıp bir araya geldiler. Her kafadan bir ses. Sloganlar, bağırışma, küfür ve hakaret gırla gidiyor.

Otobüsten inip el arabasına binmiş, İmamın kayığına doğru giden, mühimmatları tükenmiş hallerinden bihaber, bu anarşist grupların kavgasını ayırmak namümkün.. Ulan bi küfür ediyorlar sanırsın herbiri yatak cengaveri.

Sonuçta bastonlar çekilmeden sinirli ve gergin bir halde evlerinin yolunu tuttular. Kahvehane sahibi arkalarından kızarak bağırıyor:

--Bakın yarın da böyle yaparsanız anam awradım olsun kahveyi açmam. Dışarıda it gibi titrersiniz.. Siyaset yok laaann!

Kimi duydu, kimi duymazlıktan, kimi de davul çalsan duymayacak bir halde silahları olan bastona yüklenerek ağır ağır dağıldılar.

İşte içsavaşın kıvılcımları Emekliler arasında baş gösterince gençler sadece gülüyorlar. Bir genç ise herşeyi tek kelime ile özetledi:

--‘İşte Emperyalizm tam olarak budur, Böl, Parçala, Yönet’ dediğinde orada bulunanlar kahkaha ile gülmeyi sürdürüp, yarın sabah vuku bulacak Emekliler arası kavganın renkli afrodizyak küfürlerini iple çekmeye başladılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Gülmüş Arşivi