Kent Gündemi 2

PKK tarafından kaçırıldığını iddiasıyla çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin 

HDP

 binası önündeki oturma eylemi  devam ediyor.

Eyleme katılan aile sayısı da her geçen gün artıyor. Ailelere çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler de destek veriyor.

Eyleme geçen hafta Ağrılı Salih Gökçe, Batmanlı Cabir Taş, Diyarbakırlı Üzeyir Nergiz, Selma Kan, Siirtli Şirin Sungur, Muşlu Selma Kan, Muşlu Halit Altun, Konya'dan Yıldız Ballı, İstanbul'dan Fahrettin Akkuş, Kütahya'dan gelen Hatice Levent, Muşlu gelen Güzel Aslan, Batmanlı Zehra Çak, İstanbul’dan İmmihanNilifırka, Gaziantep'ten Cennet Kabaklı katıldı.

Eyleme son olarak Tunceli-Pülümür yolunda 2015 yılında PKK tarafından kaçırılan asker oğlu Adil Kabaklı için Gaziantep'ten gelen anne Cennet Kabaklı’nın da katılmasıyla sayı 48’e yükseldi.

Surların kimi bölümlerinin hali gerçekten içler acısı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi en azından daha temiz surlar için geçen hafta çalışma başlattı. Bu kapsamda tarihi surlarda ve burçlarında temizlik çalışması başlatıldı. Temizlik çalışması surların tamamını kapsayacak, burçların içi ve çevresinde yürütülecek. Bir hafta içinde bitirilmesi planlanan temizlik çalışmasının devamında da sürekli kontrol altında tutularak sur dipleri ve burçların temizliği sağlanacak. Çalışmanın ardından temizlenen sur dipleri ve burçların içi yabancı otlardan da arındırılarak akrep, yılan ve haşerelere karşı ilaçlama yapılacak.

TÜYAP tarafından düzenlenen Diyarbakır 7’inci Kitap Fuarı 26 Eylül günü kapılarını açtı. Çok sayıda yazar ve şairin konuk olduğu ve yoğun katılımın olduğu fuar alanını ilk gün 24 bin 173 kişi ziyaret etti. Çok sayıda yazar ve şairin konuk olduğu fuarda söyleşi, panel yanı sıra çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Diyarbakır’ın bu ve benzeri etkinliklere ihtiyacı var. Şehrin üzerine çökün yılgınlık bu gibi etkinliklerle dağılıp, canlanıyor.

İŞKUR tarafından yılın bu aylarında 9 ay süreyle TYP kapsamında yapılacak işçi alımlarının başvuruları yapılır. Bu yıl da işe girebilmek umudu ile İŞKUR Diyarbakır İl Müdürlüğü’ne akın eden işsiz vatandaşlar, burada uzun kuyruklar oluşturdu. “Ya tutarsa” umuduyla başvuru yapmaya geldiklerini söyleyen vatandaşlar, kentteki işsizlik sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğine dikkat çekerken, TYP kapsamında işe alınacak 2 bin kişinin kurayla değil liste usulü ile seçilmesi torpil iddialarını da beraberinde getirdi.

Lige kötü başlangıç yapan Amedspor, ligin 5. haftasında henüz galibiyetle tanışmadı. Geçen hafta kendi saha ve seyircisi önünde Şanlıurfaspor ile 0-0 berabere kalan yeşil-kırmız-beyazlı ekip, 3 mağlubiyet, 2 beraberlikle 16. sırada yeralıyor. Taraftarın, kötü futboldan rahatsız olduğu Amedspor’da maç sonrası gerginlik yaşandı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi