Tutuklu gazetecilerin davaları Diyarbakır'da başlıyor

Tutuklu gazetecilerin davaları Diyarbakır'da başlıyor
Tutuklu gazeteciler Dicle Müftüoğlu, Sedat Yılmaz ve Abdurrahman Gök’ün duruşmaları önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak.

YENİGÜN HABER – Tutuklu gazeteciler Dicle Müftüoğlu, Sedat Yılmaz ve Abdurrahman Gök'ün duruşmaları 5-14 Aralık tarihlerinde arasında görülecek.
İlk duruşma Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Abdurrahman Gök'ün. Diyarbakır'da 25 Nisan'da gözaltına alınarak tutuklanan Gök'ün 2'nci duruşması, 5 Aralık'ta Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Gök, “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla suçlanıyor.

Ankara merkezli soruşturma kapsamında 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde tutuklanan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı ve MA editörü Dicle Müftüoğlu'nun ilk duruşması 7 Aralık'ta Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Müftüoğlu'na “Örgüte üye olmak” ve "Örgüt kurmak ve yönetmek” suçlamaları yöneltiliyor.
Müftüoğlu ile birlikte tutuklanan MA editörü Sedat Yılmaz’ın ilk duruşması ise, 14 Aralık’ta Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Yılmaz'a da mesleki faaliyetleri nedeniyle benzer suçlamalar yöneltiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.