Selahattin Demirtaş: Savunmamı Tahir ustaya, babama ithaf ediyorum

Selahattin Demirtaş: Savunmamı Tahir ustaya, babama ithaf ediyorum
Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Kobani Davası’ndaki savunması başladı. Mahkeme heyetinin başsağlığı dilemesi ve savunma devam edip etmeyeceğini sorması üzerine Demirtaş, "Elimden geldiğince devam edeceğim" dedi.

6-8 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşen olaylar gerekçe gösterilerek, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 kişi hakkında açılan KobaniDavası, bugün görülmeye devam edildi. Duruşmada eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş savunmasına devam ediyor.

Mahkeme heyeti, babası Tahir Demirtaş'ı kaybeden Demirtaş'a "Başınız sağ olsun" diyerek duruşmaya başladı. Heyet, Demirtaş'a savunmasına devam edip etmeyeceğini sordu. Demirtaş, "Elimden geldiğince devam edeceğim" dedi.

Demirtaş'ın savunması şöyle:

"Savunmamı, emekçi Tahir ustaya, babama onun şahsında tüm emekçi anne ve babalara ithaf ediyorum. Türkiye’de siyaset neden çöktü? Bizi hapse kim gönderdi? Bu dava vesilesiyle halkımızın tarihinin bir daha gün yüzüne çıkması için elimizden geleni yapacağız. Herkes elmanın düştüğünü gördü ama sadece Newton 'neden?' diye sordu. Biz de 'neden' diye soracağız. Neden bu saf kötülük? Bu dava vesile ile kötülüğün kaynağını anlatacağım.”

Ayrıntılar geliyor.

Kaynak:Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.