Meteorolijiden Diyarbakır için ciddi uyarı!

Meteorolijiden Diyarbakır için ciddi uyarı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Diyarbakır için önemli açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bugün parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Şehir genelinde zamanla aralıklı yağmur ve sağanak yağışlar görüleceği tahmin edilmektedir. Özellikle Diyarbakır'ın doğusu, Mardin, Siirt ve Batman çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmemekte olup, şehir genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi öngörülmektedir. Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir.

Ancak, yağışların Diyarbakır'ın doğusu, Mardin, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli olması nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis beklendiğinden, sürücülerin görüş mesafelerini dikkate alarak trafiğe çıkmaları önemlidir. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riskine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıları takip etmek ve güvenli önlemleri almak, olası olumsuzluklara karşı etkili bir şekilde hazırlıklı olmayı sağlayacaktır.

Kaynak:haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.