Kayyım yerine Diyarbakır Bağlar modeli

Kayyım yerine Diyarbakır Bağlar modeli
Gazeteci Nevzat Çiçek ‘kayyım’ konusunda ilginç değerlendirmelerde bulundu. Çiçek, seçim sonrası Bağlar modeli kayyım atanacağını iddia etti.

YENİGÜN HABER – Independent Türkçe Genel Yayın yönetmeni gazeteci Nevzat Çiçek, kayyım konusunda tartışılacak değerlendirmeler yaptı.

Haber Türk televizyon kanalında Fevzi Çakır’ın sunduğu Türkiye’nin nabzı programına katılan Çiçek, yeni bir çözüm sürecinin mümkün görünmediğini dile getirerek, “Yeni bir çözüm süreci dediğinizde geçmişteki travma nedeniyle kimse dile getirmek istemiyor. Güvenlik bürokrasisi de istemiyor” dedi.

Demirtaş, Öcalan ve Kandil’i devre dışı bıraktı

Başak Demirtaş’ın adaylıktan çekilmesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan gazeteci Çiçek, “Şimdi herkesin merak ettiği konu Demirtaş bu oyunu tek başına mı kurdu yoksa DEM ile birlikte mi yaptı? Bölgedeki okuma biçimi ise, ‘Demirtaş, DEM ve Öcalan’ Kandil’i devre dışı bıraktı gibi yorumlanıyor” ifadelerini kullandı.

AK Parti kayyım atayacak mı?

Kayyım ile ilgili çarpıcı bir iddialarda bulunan Çiçek şunları söyledi:

“AK Parti kayyım atayacak mı atamayacak mı? Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde bildiğiniz gibi KHK’lı Zeyyat Ceylan’ın yerine AK Partili biri atandı. Bu bir model olarak kayyım meselesinde duruyor. Madem bir yumuşuma sürecine girilecekse, aslında beklenti eş başkanlık sisteminin lağvedilmesiydi. Ankara, eş başkanlık sistemini DEM gibi okumuyor. Ankara, kadın-erkek eşitliğinden ziyade eş başkanlardan birinin kandil sözcüsü olarak orada durduğunu, birinin de seçilerek geldiğini düşünüyor. Eş Başkan sistemindeki adayların büyük bir kısmı seçildikten sonra alınır. Burada Bağlar modeli mi uygulanır yoksa şuan yapıldığı gibi bir kayyım mı atanır? Ben şahsen Bağlar modelinin uygulanacağını düşünüyorum. Ama gerçekten bu aday profilleri değişmiş olsaydı, KHK ve örgüt bağlantısı olmayan isimler olsaydı farklı adımların atılacağını düşünüyorum. DEM’in şu kararı vermesi gerekiyor; yerel seçim mi? Yerel seçim sonrası oluşacak olan tablo ile birlikte keşke belediyedeki eş başkanlık modelindeki ‘rahatsızlık duyulan’ ikinci başkanı bertaraf ederek bir adım atabilseydi.”

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.