HDP'li vekillerden Meclis Başkanlığı önünde eylem

HDP'li vekillerden Meclis Başkanlığı önünde eylem
HDP'li 32 milletvekili, açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için TBMM kapısında oturma eylemi yapıyor. HDP milletvekilleri TBMM 1 No’lu...

HDP'li 32 milletvekili, açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için TBMM kapısında oturma eylemi yapıyor. HDP milletvekilleri TBMM 1 No’lu kapı önünde açlık grevleri ile ilgili oturma eylemi yapıyor. Saat 14.15-18.00 arasında sürecek olan eylemi 32 milletvekili başlattı. HDP EŞ Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan da eyleme bir süre katıldı.

Leyla Güven’in Eylemi 174. Gününde

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in tutuklu bulunduğu cezaevinde başlayıp, tahliye edilmesi sonrası sürdürdüğü açlık grevi eylemi 174’üncü gününde devam ediyor. Güven’in ardından cezaevindeki tutukluların yanı sıra yine HDP milletvekilleri Tayip Temel, Murat Sarısaç ve Dersim Dağ partilerinin Diyarbakır İl Örgütü’nde açlık grevi eylemine başladı.

4 Farklı Cezaevinden 15 İsim

Leyla Güven ve HDP’li 3 vekil ile birlikte cezaevlerinde binlerce tutuklunun yer aldığı açlık grevi devam ederken, PKK ve PAJK’lı 15 mahpus bugün eylemi ‘ölüm orucu’na çevirdiklerini açıkladı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.