Ermenistan’ın yardımı için Alican Sınır Kapısı 35 yıl aradan sonra açıldı

Ermenistan’ın yardımı için Alican Sınır Kapısı 35 yıl aradan sonra açıldı
Iğdır’da bulunan Alican Sınır Kapısı, 35 yıl aradan sonra Ermenistan’ın yardım göndermesi için açıldı. Türkiye`nin Ermenistan Özel Temsilcisi...

Iğdır’da bulunan Alican Sınır Kapısı, 35 yıl aradan sonra Ermenistan’ın yardım göndermesi için açıldı.

Türkiye'nin Ermenistan Özel Temsilcisi Büyükelçi Serdar Kılıç, Twitter'dan yaptığı açıklamada “Depremin hemen akabindeki 28 kişilik arama kurtarma ekibi ve teknik ekipmana ilaveten, Ermenistan halkının 5 tır dolusu 100 tonluk gıda, ilaç, su içeren acil yardım paketi de bu sabah Alican Sınır Kapısından geçerek Adıyaman'a doğru yola çıktı” dedi.

Kılıç, Ermenistan'ın Türkiye Özel Temsilcisi Ruben Rubinyan’a da teşekkür etti.

Aynı zamanda Ermenistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı olan Rubinyan da, insani yardım taşıyan tırların bugün Ermenistan-Türkiye sınırını geçip, deprem bölgesine doğru yola çıktığını belirterek "Yardımcı olabildiğim için mutluyum" ifadesini kullandı.

TRT’ye göre Alican Sınır Kapısı en son 1988’de Ermenistan’da yaşanan depremin ardından Türk Kızılayı’nın bölgeye yardım göndermesi için kullanılmıştı.

İki ülkenin son 20 yıldaki yakınlaşmalarında bu sınır kapısının açılması zaman zaman gündeme gelmiş, bunun Ermenistan’ın ekonomisine büyük katkısı olabileceği belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.