Diyarbakır Barosu’ndan Koç Üniversitesi’ndeki ırkçı saldırıya tepki

Diyarbakır Barosu’ndan Koç Üniversitesi’ndeki ırkçı saldırıya tepki
TÜBİTAK birincilik ödülü sahibi üniversiteli F. B.’nin oda arkadaşlarının saldırısına uğramasına Diyarbakır Barosu tepki gösterdi.

Diyarbakır Barosu tarafından yapılan açıklamada, İstanbul Koç Üniversitesi yurdunda bir öğrencinin Kürt ve Alevi kimliğinden ötürü ırkçı saldırıya maruz bırakıldığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
“Soruşturma kapsamında, faillerin ifade işlemleri tamamlandıktan sonra serbest bırakılmalarına karar verilmiştir. Üniversite yönetimi ise olayın kamuoyuna yansıması üzerine ancak idari soruşturma başlatmıştır.

KÜRT VE ALEVİ KİMLİĞİ NEDENİYLE
Kürt ve Alevi kimliği nedeniyle sıklıkla, nefret söylemine ve saldırılara maruz kalındığı görülmektedir. Şiddet ve kutuplaştırıcı dilin kullanılması, nefret içerir ırkçı saldırılara zemin hazırlamaktadır.
Kürt ve Alevi kimliğine yönelik her türlü ırkçı ve ayrımcı saldırılara zemin hazırlayan, toplumsal barışı zedeleyen ve çatışmayı körükleyen uygulamaları ve politikaları kınıyoruz!

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Diyarbakır Barosu olarak; yargı mercilerince soruşturmanın etkin ve ivedi bir şekilde yürütülerek faillerin cezalandırılmasını talep eder, hukuki sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.