36 yıl önce ölmüştü; şimdi şehit sayıldı

36 yıl önce ölmüştü; şimdi şehit sayıldı
Vatani görevini yapmak için gittiği Samsun'da 1987 yılında kalp krizinden hayatını kaybeden diş hekimi Ahmet Pekdemir, ailesinin Ankara 13'üncü İdare Mahkemesi'nde açtığı davada şehit sayıldı.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden vatani görevini yapmak için gittiği Samsun'da 1987 yılında kalp krizinden hayatını kaybeden diş hekimi Ahmet Pekdemir (38), ailesinin Ankara 13'üncü İdare Mahkemesi'nde açtığı davada şehit sayıldı.

TEZKERESİNE SAYILI GÜNLER KALA HAYATINI KAYBETTİ

Diş hekimi Ahmet Pekdemir, 30 Kasım 1986'da kısa dönem olarak askere gitti. Samsun Piyade Çavuş Talimgah Taburu 12'nci Bölük Komutanlığı'nda vatani görevini yapan Pekdemir, tezkeresine sayılı günler kala 20 Mayıs 1987'de rahatsızlandı. Pekdemir, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kalp krizi nedeniyle öldüğü belirlenen 4 çocuk babası Piyade Er Ahmet Pekdemir'in cenazesi, Elbistan'da askeri törenle toprağa verildi ancak şehit sayılmadı.

ÇOCUKLARI DAVA AÇTI

Ahmet Pekdemir'in eşi Sevim Pekdemir de 1996'da hayatını kaybetti. Ahmet Pekdemir'in çocukları, babalarının vatani görevini yaparken hayatını kaybettiğini, bu nedenle de şehit sayılması gerektiğini bildirerek yaptığı başvurulardan olumsuz yanıt aldı. Son olarak 25 Nisan 2022'de SGK'ya verdikleri dilekçe de reddedilince babası öldüğünde 6 yaşında olan Filiz Pekdemir ve kardeşleri avukat Mehmed Faruk Çetin aracılığıyla geçen yıl Ankara 13'üncü İdare Mahkemesi'nde SGK'ya dava açtı.

YAZILI TUTANAĞI DELİL OLARAK SUNDULAR

Aile, Ahmet Pekdemir'in askere alınmadan önce yapılan sağlık muayenesindeki sağlam raporuyla ölümünün ardından görev yaptığı birlikçe tutulan 'Askerlik hizmeti yapmakta iken öldü' yazılı tutanağı da mahkemeye delil olarak sundu.

askerde-kalp-krizinden-olen-dis-hekimi-36-yil-2-16632937-o.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.