Maksadı aşan niyetler ve Amedspor

Maksadı aşan niyetler ve Amedspor
Günlerdir merakla beklenen Amedspor-Sakaryaspor maçında puanlar paylaşıldı. Maçı bu denli önemli kılan ligin ilk yarısında Sakarya’da oynanan maçta...

Günlerdir merakla beklenen Amedspor-Sakaryaspor maçında puanlar paylaşıldı.

Maçı bu denli önemli kılan ligin ilk yarısında Sakarya’da oynanan maçta Amedspor’a karşı yapılan provokatif eylemler ve fiziki saldırılardı.

Ligin ilk yarısında Sakarya'da oynanan maç başlamadan önce statta, “Ölürüm Türkiyem” şarkısı çalındı. Şarkıyla birlikte dev ekranda askeri operasyon görüntüleri de yayınlandı.

O gün kulüp başkanı olan Nurullah Edemen twitter hesapında paylaştığı görüntülerin altına şunları yazmıştı: Bugün saat 19:0O da Sakarya’da oynayacağımız Sakaryaspor- Amedspor maçı öncesi sporcularımız sahaya ısınmak için çıkarken stadyum ekranlarında gösterilen video ve müzik. Neyin kafası yaşanıyor anlamadım. Hala anlamadınız mı? Amedspor bir futbol takımı.

Amedspor'un 2-0 mağlup ayrıldığı maçın ardından maç öncesi ve sonrası teknik direktör ile futbolcuların yedek kulübesinden, soyunma odasına kadar sözlü ve fiziksel saldırıya uğradığı görüntüler bu kez Amedspor’un resmi sosyal medya hesaplarından servis edildi.

Böylesine kötü anısı olan maça “yaptıklarının hesabını verecekler” türünden rövanşist yaklaşımlar kentte günler öncesinden başlamıştı.

Bunu gören gerek Amedspor yönetimi ve gerekse kentteki sivil toplum örgütleri maç öncesi sağduyu çağrıları yaptı ve bu da ağırlıklı olarak karşılık buldu.

Maç, saha içi olağan gerginliklere rağmen olaysız şekilde son bulurken, Sakaryaspor, futbolcular ve taraftar grupları sosyal medya üzerinden Amedsporlu Mansur Çalar’ın elinde jiletle sahaya çıktığı ve bir iki futbolcuyu da yaraladığı şeklinde ciddi iddialarda bulundu.

Şunu başta belirtelim; Sakaryaspor’un Mansur Çalar üzerinden ortaya attığı ciddi iddia bir an önce aydınlatılmalı, yalansa Sakaryaspor özür dilemeli, değilse Mansur Çalar hem Federasyon hem de kulübü tarafından cezalandırılmalıdır.

Ağzı açık bekleyen ulusal medya tarafından da bu iddialar dibi doldurulmadan tek taraflı yayın politikasıyla karşılık gördü. Ulusal kanallardan bazıları bir iki görüntüye takılarak dinledi, izledi ve üzerine bin koyarak kendileri çalıp kendileri dinledi.

Bu değerlendirmeler yapılırken, Sakaryaspor’un 50 numaralı futbolcusu Dilaver Güçlü’nün İstiklal Marşı okunurken, ‘Bozkurt’ işareti yapması ve bunu taraftarların görebileceği şekilde provoke etmesini, yine aynı futbolcunun maçın 10. dakikasında takımının kazandığı penaltı atışını gole çevirmesi sonrası, Amedspor taraftarının bulunduğu tribüne giderek yaptığı abartılı gol sevincini ve hakemin sarı kartla cezalandırmasını görmediler.

Maalesef uzun zamandan beri mevcut siyasi atmosfer, hayatın her alanını etkiliyor. Ve bu atmosfer toplumu var eden dayanakları bir bir kemiriyor. Çoğu zaman da maksadı aşan noktalara varıyor.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, her fırsatta kentin olumlu yönlerinin öne çıkarılması ve bunun turizm potansiyelinin iyi değerlendirilmesi konusunda önemli olduğuna vurgu yapan açıklamalarda bulunuyor.

Sakaryaspor maçı sonrası mesnetsiz bir şekilde ortaya çarşaf çarşaf atılan iddialar karşısında başta il valisi olmak üzere, kent dinamiklerinin de bu konuda taraf olmaları gerekiyor.

Yapılanlar kentin imajını ve dolayısıyla ekonomik imkanlarını ciddi şekilde zedeleyecek bir noktaya ulaşıyor.

Siz kalkıp “bir milyon turist hedefliyoruz” diyeceksiniz, birileri sizin emeğinizi bu mesnetsiz iddialarla yerle bir edecek.

Amacı aşan bu iddialar karşısında iş sadece Amedspor’a değil kentin tüm dinamiklerine düşüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.