DEDAŞ halkı tedirgin ediyor

DEDAŞ halkı tedirgin ediyor
Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde, elektrik trafolarının ağır hasarlı binaların yanında olması vatandaşları tedirgin ediyor. DEDAŞ’a defalarca talepte bulunduklarını anlatan mahalle sakinleri, taleplerine bir karşılık bulamadıklarını belirtti.

Recep ÇALIŞKAN-İlknur FİDAN/YENİGÜN ÖZEL – Bağlar ilçesindeki bağlı Şeyh Şamil Mahallesi’nde ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. Mahallede toplam 167 ağır hasarlı bina bulunurken. yıkım bekleyen binaların hemen yanında bulunan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye (DEDAŞ) ait elektrik trafoları tehlike saçıyor. DEDAŞ’a yaptıkları başvurunun sonuçsuz kaldığını ifade eden mahalle sakinleri, Yenigün aracılığıyla yetkililere çağrıda bulunarak, sorunlarının çözülmesini talep etti. Elektrik direklerinin evlerin yanında bulunduğunu ifade eden Salih Kaplan, sürekli tedirginlik yaşadıklarını söyledi. Kaplan, “Trafolar hemen evlerimizin yanında. Yarın bu binaları yıkmaya başladıklarında bu trafolara ne olacak? DEDAŞ sürekli çalışma yapıyoruz, kabloları yerin altına çekiyoruz diye konuşuyor fakat şehrin göbeğinde elektrik trafosu hala dışarıda ve ağır hasarlı binaların yanında yer alıyor. Mahallede ağır hasarlı binaların yıkımı geçtiğimiz gün başladı ve binalar yıkılınca elektriklerimiz gitmeye başladı. Sık sık kesinti yüzünden çamaşır makinem arızalandı DEDAŞ reklam yapacağına bu trafoları buradan söksün önce. Yarın bu ağır hasarlı bina yıkılmaya başlanınca bu elektrik trafolarına ne olacak? Büyük ihtimalle mahalle bir süre elektriksiz kalacak. Zaten deprem sonrası mahalleli olarak zor durumdayız. Mahallede her gün toz, duman yükseliyor üstüne elektrik sıkıntısı bizlerin daha da moralini bozuyor. DEDAŞ’a deprem sonrası defalarca talepte bulunduk mahalledeki trafoları yerin altına çekin diye ama şirket hiç talebimize ses dahi vermedi” dedi.

‘MAHALLEMEİZ SAVAŞ ALANI GİBİ’
Yaşadığı apartmanın az hasarlı fakat sağında ve solunda bulunan apartmanların ağır hasarlı olduğunu belirten Kaplan, “Yıkım ekibi birkaç gün sonra bu iki apartmanı yıkacak. Fakat biz 22 daire maalesef korkuyoruz. Mahalle zaten savaş alanı gibi. Her yer yıkılıyor. Binalar bize çok yakın ve Allah korusun eğer binamız hasar görürse ne yapacağız? Zaten kışa gireceğiz eğer hasar alırsa 22 aile ne durumda kalacak? Kiralar zaten asgari ücretin üstünde. Yetkililerden beklentimiz yıkım sırasında dikkatli olmaları” ifadelerinde bulundu.

‘VERİLEN SÖZLERE NE OLDU?
Binaların uzun süre az hasarlı olduğunu fakat geçen ay ağır hasar raporu aldığını ve evlerinden çıktıklarını belirten Hayriye Gül ise, “Depremden sonra uzun süre bu apartmanda kaldık. Fakat ekipler tekrar inceledikten sonra binaya ağır hasarlı raporu verdiler. Kiralık eve çıkmamız lazım fakat ev yok. Neyimiz varsa yoksa bu eve yatırdık. Hükümet depremzedeleri mağdur etmeyeceklerini belirtmelerine rağmen halen bir yardım alamadık. Verilen sözlere ne oldu? Kış vakti geliyor bu kadar depremzede nerede, nasıl kalacak? Halimiz perişan” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.