Kent Gündemi

Kent hafızasını tutmaya devam edelim.

Bugün sizlere son bir haftada kentte öne çıkanları aktaracağım.

Geçen hafta Cumartesi günü Dicle Nehri’nde toplu balık ölümleri yaşanmaya başladı. SeyfülMülik ziyareti civarında kıyıya vuran yüzlerce balık vatandaşları endişelendirirken, bölgeye gelen vatandaşların ölmek üzere olan balıkları toplayarak evlerine götürdü.

Daha önce de balık ölümlerinin yaşandığı nehirde bu toplu ölümlerin atıklardan dolayı mı yoksa başka bir sebepten dolayı mı öldüğü yönünde yetkililerden hiçbir açıklama yapmaması dikkat çekiciydi.

Vali Güzeloğlu’na yetişmek ne mümkün…

Çifte görev çifte mesai gerektiriyor.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, bölgede yaşanan kan davalarını barışla sonuçlandırmak için örnek bir çalışmayı hayata geçirdi. Kan davaları ve husumet olaylarının bölgenin sosyal dokusunu bozduğuna dikkat çeken Güzeloğlu’nun inisiyatifi ile kurulan barış heyeti, Ailelerle görüşerek tarafları barıştırıyor.

Hakkında gitti gidecek denilen Güzeloğlu’nun her iki görevin verdiği ağır yükün altından başarıyla kalktığını görenler ne diyordur acaba?

Sizce kim haklı

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş listesini açıkladı: Bin 211 ürün sakıncalı çıktı. Açıklanan listede Diyarbakır’da Kırmızı et kullandığını iddia eden yaklaşık 50 iş yerinin yiyeceklere tavuk eti kattıkları belirlendi.

Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Elkaan, sorumluların tek makas kullanan kasaplar olduğunu söyledi.

Diyarbakır Kasaplar Odası Başkanı Hacı Atlı ise “Kasaplarımıza giden lokantacı esnafımız, hangi eti isterse onu alır. İsterse but alır, isterse kıyma alır, isterse kaburga alır. Burada kabahati kasapta ya da Kasaplar Odasında aramak doğru bir yaklaşım değildir” dedi.

3 yanlış, bir doğruyu götürür. Herkes kendi esnafını korumak derdinde.

Beş günlük bir ateşkesle kısa süreliğine duran Barış Pınarı Harekatı’nayurtiçinden destek açıklamalarına Diyarbakır’dan da destek geldi.

Gönül Mimarları İnisiyatifi’nin sur arka planlı basın açıklamasını insiyatif üyesi Abdulkadir Arslanoğlu okudu ve “Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emir ve iradeleri ile başlayan Barış Pınarı Harekatı’nı bütün benliğimiz ve varlığımızla destekliyoruz” dedi.

İki gün sonra da Türkiye Harp MalülüGazile, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Diyarbakır Şubesi üyeleri de Askerlik Şubesi’ne gelerek gönüllü askerlik başvurusu yaptılar.

HDP önünde PKK tarafından çocuklarının dağa götürüldüğü iddiasıyla oturma eylemi yapan ailelerin bekleyişi de sürüyor.Bosna Hersek’ten gelen ve aralarında Srebrenitsa katliamında yakınlarını kaybeden kadınların da bulunduğu grup kadın tarafından destek ziyareti gerçekleştirilen anneler için geçen hafta Cuma günün yağışların da başlamasıyla aileler için HDP önünde bir çadır kuruldu.

Türkiye teknoloji buluşmaları KOBİ’ler için dijital dönüşüm toplantılarının 73’üncüsü Diyarbakır’da gerçekleştirildi. Burada konuşan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, “E-ticaret sektörü her yıl geleneksel perakende sektöründen yaklaşık yüzde 1 oranında pay çalıyor” derken, DTB Başkanı Engin Yeşil ise, Türkiye’nin cari açık ve işsizlik sorununun dijital ekonomiye, e-ticarete ve özellikle e-ihracata yatırım yaparak çözülebileceğinin altını çizdi.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerince Diyarbakır genelinde örgütlü olarak tefecilik suçunu işleyen şahısların deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalar kapsamında vatandaşları 40 milyon liraya yakın dolandıran 10 kişilik çete, 7 aylık takibin ardından düzenlenen operasyonla yakalandı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi