Haberin dili

Ahmet BARAN

[email protected]

Bazı haberler vardır ki yaşadığımız sosyal durumu bizlere fazlasıyla gösterir.

Bucak aşiretini bölgede bilmeyen yoktur sanırım. Onlardan biri Fatih Bucak geçtiğimiz günlerde MHP’nin Şanlıurfa Siverek belediye başkanı adayı oldu. Adaylığından çok ilçede seçim çalışması yapacak diğer partiler yönelik tehdit dolu mesajlarını hatırlarsınız. Bucak, ‘seçime değil ölmeye geldiğini’ söylemesi kamuoyunda tepkiye neden olurken, MHP adayına sahip çıkmıştı.

Geçtiğimiz günlerde rütbeli bir askerin emir verdiği acemi erlere koğuş içinde yürüyüş yaptırarak Fatih Bucak’a selam gönderdiği bir video paylaşıldı.

Kışla ve siyaset tartışmalı konular.

Görüntülerin Kars’ta çekildiği Milli Savunma Bakanlığı tarafından saptandı ve soruşturma açıldı.

Baştan sona yanlışlarla dolu bir süreç. Ne bölge ne de Türkiye bunları hak etmiyor.

24 yaşındaki işsiz Halil İbrahim B., 59 yaşındaki babası Salih B.’den para isteyince baba “Para yok, git çalış” demiş.

Halil İbrahim B. bunun üzerine mutfaktan bıçak alarak babasının üzerine yürüdü. Elindeki kolonyayı da etrafa döken genç, “Para vermezsen evi yakarım” diye bağırdı.

Sonrası malum baba şikayetçi oluyor ve mahkeme süreci başlıyor.

Sulh ceza hakimliğine çıkarılan Halil İbrahim B. Tutuklanıyor ve Halil İbrahim B. hakkında ‘yağma’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, iddianame Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmiş.

Aile kurumunun çatırdağı bir süreçte bu kayıt altına alınmış olaylardan sadece bir tanesi.

Sahte pasaportla İspanya’ya girmete çalışan 19 yaşındaki Ali Karimi, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda geçen hafta gözaltına alındı.

Din değiştirdiği için İran’da korktuğunu dile getiren Karimi, “Rıza isimli bir İranlının yardımıyla Protestan oldum. İran’da din değiştirenlere kafir diyorlar. Ben de beni öldürebilirler diye korkup ülkemi terk ettim” dedi.

İstanbul 8’inci Asli Hukuk Mahkemesi ise Karimi’nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına bir şartla karar verdi.

Mahkeme, Karimi’nin Kuran ve İncil’i okuyup İslam ile Hıristiyanlık arasındaki benzerlikleri özetleyen sunumlar hazırlamasını ve her hafta sunmasını şart koştu.

Ancak İranlı göçmen ilk adli kontrolde sunum yapamadı. Karimi’nin yeniden tutuklanıp tutuklanmayacağına mahkeme karar verecek.

Gerçekten enterasan bir durum.

Güler misin, ağlar mısın?

Zonguldak’ta geçtiğimiz günlerde camlarını kırarak büfeye giren hırsız, madeni para, balık ve hamburger malzemelerini çalıp kaçmış.

Ardından şöyle bir not bırakmış: “Hepinizden özür diliyorum. Hepiniz de hakkınızı helal edin. Hepinize aldıklarımın üç mislini bırakacağım. Nasıl çaldıysam o şekilde bırakacağım. İnsan bir kamera, bir alarm taktırır. Hepinizi seviyorum. Hepinizin parasını vereceğim. Sizi seviyorum”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi