Diyarbakır Bismil bürokrasisinde vakıf depremi; Kaymakam ve Başsavcı görevden alındı

Diyarbakır Bismil bürokrasisinde vakıf depremi; Kaymakam ve Başsavcı görevden alındı
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda başlatılan usulsüzlük soruşturması ve 2 kişinin tutuklanmasının ardından Bismil’de taşlar yerinden oynadı. İlçenin en tepe yönetimi ile adli teşkilatın başındaki üç kritik isim aynı anda görevden alındı.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde, kamuda ve adli teşkilatta deprem etkisi yaratan üst düzey görev değişiklikleri yaşandı. Geçtiğimiz hafta Bismil Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanlarına yönelik başlatılan ve 2 kişinin tutuklanmasıyla derinleşen soruşturmanın hemen ardından görev değişiklikleri gerçekleşti.

Edinilen bilgilere göre; Bismil Kaymakamı Recep Hasar, Bismil Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Yaşar ve Bismil Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Fatih Demirtaş görevlerinden alındı.

SYDV’deki usulsüzlük iddialarının ardından gelen bu eş zamanlı görevden almalar, ilçede gündeme bomba gibi düştü.

Kaynak:AHMET BARAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.