Ünlü oyuncuya şafak operasyonu

Ünlü oyuncuya şafak operasyonu
Kanal D'de Neler Oluyor Hayatta programında yorumculuk yapan oyuncu Hakan Ural, hakkında yapılan 'hakaret' suçlamasının ardından sabah saat 05.00'te gözaltına alındı.

Sosyal medyada sokak röportajları yapan Sema Boztemir, program sunucusu ve oyuncu Hakan Ural hakkında 'hakaret’ suçlamasıyla şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakaret suçundan açılan soruşturmada Hakan Ural'ın ifadesinin alınması için Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne 2 kez talimat yazıldı.

EMNİYET SÖZDE HAKAN URAL'A ULAŞAMAMIŞ

Emniyet yetkilileri talimatlardan birincisinde avukatına bilgi verildiği ancak gelen olmadığı, ikincisinde adrese gidildiği yapılan araştırmada evinde olmadığı,komşularının ve etraftakilerin bilgisinin olmadığı, bu sebeple hazır edilemeyeceğini bildirerek talimat evrağını iade etti.

SAVCIDAN GÖZALTI KARARI

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı hakaret suçlamasıyla Hakan Ural’ın adresinden gözaltı işlemi yapılarak mevcutlu getirilmesini, aksi halde sorumlular hakkında yasal gereğinin yapılacağına yönelik talimat verdi.

HAKAN URAL SABAH 5’TE GÖZALTINA ALINDI

Talimat üzerine polis ekipleri, gözaltı şartları bulunmayan ‘hakaret’ suçlamasıyla Hakan Ural’ı şafak vakti evine baskın yaparak gözaltına aldı.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Hakan Ural’ın avukatı Nazgül Çelik tarafından yapılan açıklamada; Müvekkilinin evinin ve işyerinin Beykoz konaklarında olduğu evinde her daim çalışanı olduğu, sitede 24 saat güvenlik görevlilerinin bulunduğu, ayrıca müvekkilinin hergün televizyon programı yaptığı, işyerinin herkes tarafından bilindiğini, Polis tarafından hiçbir avukatının aranmadığı, bu gerçekler karşısında tutanak içeriklerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek sorumlular hakkında hukuki ve ve cezai işlem başlatılması için şikayette bulunacaklarını beyan etti.

GÖZALTI KARARI VEREN SAVCI HAKKINDA HSK'YA ŞİKAYET

Çelik, müvekkilinin yerinin yurdunun belli olduğu, kaçma şüphesinin olmadığı, bu şartlarda hakaret suçundan gözaltı kararı veren Cumhuriyet Savcısı Mehmet Çoban'ın görevi kötüye kullanmak ve hürriyeti tahdit suçlarını işlediği hakkında HSK‘ya şikayette bulunacaklarını bildirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.