Soğandan sonra patatesinde fiyatı uçtu

Soğandan sonra patatesinde fiyatı uçtu
Ramazan ayında fiyatı 5 ila 7 lira arasında seyreden patates mayıs ayında uçtu. 15 liranın üstüne çıkan patatesin fiyatının ne zaman düşeceği ise...

Ramazan ayında fiyatı 5 ila 7 lira arasında seyreden patates mayıs ayında uçtu. 15 liranın üstüne çıkan patatesin fiyatının ne zaman düşeceği ise bilinmiyor.

Recep Çalışkan/ YENİGÜN HABER Soğan fiyatlarının artmasının ardından patates fiyatları da arttı. Ramazan ayında zam şampiyonu olan soğanda fiyatlar bir nebze olsa da geriledi fakat bu sefer de patatesin fiyatı arttı. Çarşı Pazarda 15 liranın altında patates bulamayan vatandaşlar alışveriş yapamadıklarını belirterek şöyle konuştu. “Soğanın fiyatı gerileyince biraz sevindik fakat şimdi de patates zamlandı. Gönül rahatlığı ile alışveriş yapamıyoruz. Pazarcılar fiyatların daha da artacağını söylüyor. Artık akşam pazarında bile fiyatlar cep yakıyor.” dedi.

Pazarcı esnaflarından Emrullah Güneş ise “Soğan fiyatlarının artmasının ardından patates fiyatlarının da artacağını biliyorduk. Şu an ürün az halde patates bulunmuyor. Ne olacağını bilmiyoruz umarım ürünler bollaşır, iyi yağış aldık yaz aylarında sebze meyve sıkıntısı çekeceğimizi düşünmüyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.