Kamu işçilerine zam görüşmelerinden sonuç çıkmadı

Kamu işçilerine zam görüşmelerinden sonuç çıkmadı
Kamu işçilerine zam görüşmelerinde mutabakata varılamadı. Hükümetin salı günü bir rakam getirmesini beklediklerini söyledi. Kamuda çalışan 700...

Kamu işçilerine zam görüşmelerinde mutabakata varılamadı. Hükümetin salı günü bir rakam getirmesini beklediklerini söyledi.

Kamuda çalışan 700 binden fazla kamu işçisinin ücretlerine yapılacak zam oranının bugün netleşmesi bekleniyordu, ancak görüşmelerin ardından yine bir rakam telaffuz edilmedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Hak-İş ve Türk-İş heyetiyle görüştü. Toplantının ardından Hak-İş ve Türk-İş başkanları bilgilendirme yaptı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay "Kamuoyu bugün bir rakam bekliyor ancak biz bugün bir rakam verme durumunda değiliz. Rakamla ilgili büyük ihtimal salı günü bir rakam getireceklerini söylediler. İşçiler, seçimden önce istediğimiz gibi bu görüşmelerin sona ermesini istiyor. Salı günü kamuoyuna inşallah bir rakam veririz diye umut ediyorum. Bir rakam gelsin de kim hallederse halletsin" dedi.

Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan da kamu işçisine zam pazarlığı hakkında yapılan toplantıya ilişkin, "Toplantı sonucunda belli bir aşamayı geçtik. Önümüzdeki hafta yine sayın bakan ile bir araya geleceğiz. Verimli bir toplantıydı ama tam mutabakata varamadık" ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.