İsrail ordusu Gazze’ye karadan saldırı başlattı

İsrail ordusu Gazze’ye karadan saldırı başlattı
İsrail ordusunun, Gazze'ye yönelik karadan saldırı başlattığı belirtildi.

İsrail, piyade ve tanklarının Gazze Şeridi içinde saldırılar düzenlediği açıklandı. İddia Reuters’ten geldi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) de Gazze Şeridi'nde baskınlara başladığını duyurdu. IDF, X'ten "Askerlerin rehinelerin yerini tespit etmeye yardımcı olacak kanıtlar topladığını" da duyurdu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da sanal medya üzerinden eş zamanlı olarak yayınladığı açıklamasında, "Düşmanlarımızın yaptığı korkunç eylemleri asla unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz. Yahudi halkının onlarca yıldır benzerine maruz kalmadığı bu dehşeti dünyanın veya hiç kimsenin unutmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Netanyahu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının "yalnızca başlangıç" olduğunu söyledi. ABD Başkanı Joe Biden'ın ve bazı ülkelerin desteğinden bahseden Netanyahu, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile bir görüşme yaptığını ve İsrail'e giden mühimmat ve silahlarla savaşın devam ettiğini belirtti. Netanyahu açıklamasını "Hamas'ı yok edeceğiz, zaman alabilir ama bu savaşı her zamankinden daha güçlü bir şekilde bitireceğiz" dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.