Erdoğan: İsrail devlet aklını yitirdi!

Erdoğan: İsrail devlet aklını yitirdi!
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin'le savaş halinde olan İsrail'in “örgüt gibi” davrandığını vurguladı. Erdoğan, "Avrupa ve Amerika'nın koşulsuz desteğini arkasına alan İsrail yönetimi, 25 gündür tüm dünyanın gözleri önünde insanlık suçu işliyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’daki kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

"İsrail yönetimi 25 gündür tüm dünyanın gözleri önünde insanlık suçu işliyor"

Cumhuriyet'in 100. yaşını Gazzelilerin ve Filistinlilerin katliama uğradığı hüzünlü bir dönemde karşıladıklarını anımsatan Erdoğan, şunları söyledi:

“Savaşta hastanelere dokunulmaz”

100. yaşımızı Gazze'de ve Filistin'de kardeşlerimizin katliama uğradığı bir dönemde karşıladık. 7 Ekim'den bu yana Gazzeli kardeşlerimiz vahşete maruz bırakılıyor. ABD ve Avrupa'nın koşulsuz desteğini alan İsrail, insanlık suçu işliyor. Gazzelli kardeşlerimize hediyemiz olan dostluk hastanesi, İsrail güçleri tarafından hedef alandı. İsrail barbarlığının en son kurbanı oldu. Kanser hastaları ilaca erişim imkanını yitirdi. Savaşta hastanelere dokunulmaz. Ülkenin sağlık altyapısı çökertilmez. Devlet ile örgüt arasındaki fark budur. Devletler, savaş hukukuna uymak zorundadır. İsrail devlet aklını yitirdi.

İsrail saldırıları sonucu 8 bin 500 Filistinli şehit edildi. 21 binden fazla kardeşimiz yaralandı. BM'ye göre binden fazla cenaze yıkıntıların altında. Gazze'deki binaların çok önemli bir kısmı yıkıldı. Elektiriği, suyu, gıdası kesilen Gazzeliler kıyıma uğruyor. İnsan haklarının beşiği olma iddiasındaki aktörler bu kıyıma destek veriyor.

“Gazzeli kardeşlerimizin yanında olduğunu gösterdik”

"İsrail'in biran önce durdurulması gerektiğine inanıyoruz. Gazze'de yaşanan savaş suçlarının faillerinin hukuk hesap vermesi için görüşmelerimiz devam ediyor. Büyük Filistin mitingi ile Gazzeli kardeşlerimizin yanında olduğunu gösterdik. Dünyanın birçok yerinde yakından takip edildi. 25. gününü geride bırakan bu katliamın önüne geçilmesi en öncelikli meselemizdir. Ateşkesin sağlanması ve kalıcı barışa giden yolun açılması gerekiyor. İlgili tüm tarafların iştirakleri ile düzenlenecek, Filistin-İsrail Uluslararası Barış Konferansı'nın bunun için en uygun platform olacağı kanaatindeyiz. Böyle bir adım atılması halinde Türkiye olarak sorumluluk almaya hazırız." ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.