Diyarbakırlılar Karanlıkta Oturacak: 22 Aralık’ta Elektrik Kesintisi Yaşanacak!

Diyarbakırlılar Karanlıkta Oturacak: 22 Aralık’ta Elektrik Kesintisi Yaşanacak!
Diyarbakır'da 22 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan elektrik kesintisi, belirli ilçeleri etkileyecek.

Diyarbakır'da Planlanan Elektrik Kesintisi Hakkında Bilgilendirme

Diyarbakır'da 22 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan elektrik kesintisi, belirli ilçeleri etkileyecek. Kesintiden etkilenecek ilçe ve mahalleler, ilgili belediye ve elektrik dağıtım şirketinin web sitelerinde duyurulmuştur. Vatandaşlar, kesinti öncesinde elektronik cihazlarını güvence altına almalı, önemli verilerini yedeklemeli ve şarjlı cihazlarını şarj etmeli. Ayrıca, olası bir acil durum için el feneri, mum gibi alternatif aydınlatma kaynaklarına ihtiyaç duyulabilir.

Kesinti Sırasında Alınacak Tedbirler

Elektrik kesintisi sırasında, güvenlik açısından elektrik anahtarlarının kapalı tutulması önerilir. Ani elektrik dönüşleri, elektrikli cihazlara zarar verebilir. Kesinti süresince, özellikle yaşlılar ve çocuklar için güvenli bir ortam sağlamak önemlidir. Asansör kullanımından kaçınılmalı ve mecburi olmadıkça dışarı çıkmaktan kaçınılmalıdır.

Kesinti Sonrası Yapılacaklar

Elektrik kesintisinin sona ermesiyle birlikte, cihazları yeniden kullanmaya başlamadan önce elektrik şebekesinin stabil olduğundan emin olunmalıdır. Elektrikli cihazlar, ani akım değişikliklerine karşı korunmak için yavaşça ve sırayla açılmalıdır. Özellikle hassas elektronik cihazlar, kesintiden etkilenmiş olabilir; bu nedenle ekstra dikkatli olunmalıdır.

Diyarbakır'daki planlı elektrik kesintisi, genel altyapı iyileştirmeleri ve bakım çalışmaları için yapılıyor. Kesintinin etkileyeceği ilçeler ve detaylı bilgi için ilgili belediye ve elektrik dağıtım şirketlerinin web siteleri ziyaret edilmelidir. Bu tür kesintiler, şehrin altyapısının daha sağlam ve güvenilir olması için gerekli adımlardır. (Haber Merkezi)

diyarbakir-elektrik-kesintisi.png

diyarbakir-elektrik-kesintisi-001.png

diyarbakir-elektrik-kesintisi-002.png

diyarbakir-elektrik-kesintisi-003.png

diyarbakir-elektrik-kesintisi-004.png

diyarbakir-elektrik-kesintisi-005.png

diyarbakir-elektrik-kesintisi-006.png

diyarbakir-elektrik-kesintisi-007.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.