Beytocan’ın cenazesi defnedildi; Diyarbakır'da taziye kuruldu

Beytocan’ın cenazesi defnedildi; Diyarbakır'da taziye kuruldu
Kürt sanatçı Beytocan’ın cenazesi sevenleri tarafından Stockholm’da defnedildi. Sanatçı için Diyarbakır'da taziye kuruldu.

SÜLEYMAN ÖZDEMİR/YENİGÜN HABER – İsveç’in başkenti Stockholm’de 12 Eylül’de hayatını kaybeden Kürt sanatçı Beytocan, bugün Strandkyrkogården Mezarlığı’nda defnedildi. Beytocan’ın ailesi, sanatçı ve yazarların yanı sıra çok sayıda kişi cenaze merasimine katıldı. Beytocan ve özgürlük mücadelesinde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Sevenleri, defin sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Törende Beytocan’ın fotoğrafları taşınırken, çiçek ve Amedspor bayrağı mezarlığa bırakıldı.

beytocan-taziye-2023.jpg

DİYARBAKIR’DA TAZİYE KURULDU

Öte yandan Beytocan’ın (Beytullah Güneri) ailesi tarafından Diyarbakır’da taziye kuruldu. Sanatçının Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesine bağlı Diclekent Mahallesi’nde bulunan Bediüzzaman Taziyeevi’nde taziyesi kabul ediliyor.

Taziyeye sanatçının yakınları ve sevenleri katıldı. Sanatçının taziyesi yarın ve sonraki gün Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Dicle Kültür Sanat Merkezi’nde kabul edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.