Açık Cezaevlerinde pandemi izinleri ay sonunda bitiyor; Tutukluların durumu ne olacak?

Açık Cezaevlerinde pandemi izinleri ay sonunda bitiyor; Tutukluların durumu ne olacak?
Kronavirüs salgını sebebiyle açık cezaevlerinde uzatılan izinler Kasım ayı sonunda sona eriyor. Binlerce tutuklu ve mahkum izinlerin bitmesine sayılı günler...
Kronavirüs salgını sebebiyle açık cezaevlerinde uzatılan izinler Kasım ayı sonunda sona eriyor. Binlerce tutuklu ve mahkum izinlerin bitmesine sayılı günler kala bir karar çıkmazsa cezaevlerine dönmek zorunda kalacak.

YENİGÜN HABER – Koronavirüs salgını nedeniyle izne çıkarılan yaklaşık 60 bin tutuklu, Kasım sonunda cezaevine dönecek.

İzin sürelerinin ne zaman biteceği merak edilirken konuyla ilgili gözler Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne çevrildi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından açık cezaevi izinleri uzatılmıştı. Son olarak Adalet Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yaptığı duyuruda koronavirüs salgını sürecinde uygulamaya geçen yasanın Kasım sonuna kadar uzatıldığı ifade edilmişti. Binlerce mahkum ve mahkumu yakından ilgilendiren izinlerin 30 Kasım'da sona erecek olması dolayısıyla gözler konu ile ilgili yapılacak açıklamada.

Dönmeyenler firari sayılacak mı?

Koranavirüs salgını nedeniyle açık cezaevlerinden 15 Nisan 2020'de evlerine gönderilen mahkumların izinleri 9 kez uzatılmıştı. 30 Kasım'da sonra erecek izinlerinde cezaevlerine dönmeyenlerin durumu ne olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında geçtiğimiz hafta başında toplanan kabinenin önemli gündem başlıklarından olan açık cezaevlerinden izne gönderilen hükümlüler ile herhangi bir açıklama yapılmadı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün de konuyla ilgili bir sunum yaptığı kabine toplantısında, iznin uzatılmamasının kararlaştırıldığı öğrenildi. Ancak, bu tarih itibariyle ceza süresi dolanlar geri cezaevine dönmeyecek. Ceza süresi henüz dolmamış olanlara Ceza ve Tevkifevl16eri Genel Müdürlüğünce cezalarının geri kalanını çekmesi gerektiği tebligatla bildirilecek.

Dönmeyenler firari sayılacak ve haklarında yakalama kararı çıkarılacak. İlgili kurumlar hükümlülerin cezaevlerine dönüş prosedürüyle ilgili yol haritası belirlemeye çalışıyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.