"Evlilik Kredisi" uygulamasına 3 yeni il eklendi

"Evlilik Kredisi" uygulamasına 3 yeni il eklendi
Aile ve Gençlik Fonu Projesi kapsamındaki yeni gelişmelerle birlikte, evlilik kredisi uygulamasına Karabük, Bartın ve Zonguldak illeri de dahil edildi. Doğurganlık hızının en düşük olduğu bu illerde, şartları sağlayan çiftler için başvurular alınmaya başlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonuyla hayata geçirilen Aile ve Gençlik Fonu projesinin gençlere aile kurma konusunda destek sunduğunu açıkladı. Proje kapsamında, Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya gibi deprem bölgesi illerde başlatılan pilot uygulamanın ardından, Karabük, Bartın ve Zonguldak'ta da başvurular kabul edilmeye başlandı.

Başvurular ve Şartlar

Göktaş, bugüne kadar 12 bin 132 çiftin başvurduğunu ve 3 bin 963 çiftin krediden yararlandığını belirtti. Evlenecek gençlere yönelik 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz ve 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği büyük ilgi gördü. Yeni dönemde, başvuru şartlarının da kolaylaştırıldığını ifade eden Göktaş, çiftlerin toplam gelirlerinin 2,3 asgari ücrete çıkarıldığını duyurdu.

Bu düzenlemeyle, daha fazla gencin destekten yararlanmasının hedeflendiğini belirten Göktaş, Bakanlık olarak gençleri desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.