Bilgiye, akla tahammülsüzlüğün kirli iz düşümü

Bilgiye, akla tahammülsüzlüğün kirli iz düşümü
buna en güzel tedavi t.....z kardeşim. Yaşadığı şok ile belki aramıza döner …….” … “10 yaşında velet benim lisanım ile p.ç, dünya düzeninden...

buna en güzel tedavi t.....z kardeşim. Yaşadığı şok ile belki aramıza döner …….”

“10 yaşında velet benim lisanım ile p.ç, dünya düzeninden bahsediyor, bide akıl veriyortek yol anarşi diyor. Basın bunu öyle allayıp pulluyor ki, 250 kitap okumuş filozof bilim adamı diye lanse ediyor. Okuduğun kitaplar içinde Allah kelamı yoksa, tevazu yoksa sen koca bir hiçsin …… bebe, annene karşı tavrından sonra senin ileride nasıl bir ……..olacağın belli zaten. İnşallah 11 yaşına girdiğinde ölürsün de başımıza bela olmazsın ……”

En öne çıkanlarıydı ve yeterlidir sanırım.

Muhatabını da tahmin edersiniz. (ismini kirletmemek için yazmıyorum)

Karşıdakinin 10 yaşında bir çocuk, kendilerinin de insan olduğunu unutmuş zavallıların yorumları korkunç, okuyunca ne tür insanlarla bir arada yaşadığımızıkavrayabilme adına şokyaşatan küfürlü ifadelerin toplamına eşit karekterdeinsancıklar.

Tek kelimeyle dehşet!

Hatırlarsınız eğitimden bahsetmişti o güzel çocuk.Kulaklara küpe olsun diye;eğitimden önce ahlaklı olmayı öğrenme mealinde bir şeyler söylemişti.

Yaşından akıl olarak ileride (kendi yaşamında bilgi ve akılla bulamadığı aydınlanmanın farkında olmayanların) bir insana tahammülsüzlüğünün en kötü tezahürleri.

O sinkaflı küfürlerin içine bir de “Allah kelamı, tevazu” yerleştirmeleri de tahammülsüzlüklerine neden arama olsa gerek!

Bilgiye, eleştiri kültürüne, tahammülsüzlük, şiddetin baskın gelme çabasına dini alet etme gayreti fazlaca sırıtmış.

Toplasan günlük hayatta kullandıkları kelimeler toplamı küfürleri de katarsan o çocuğun üçte birini geçmez dar kafalılığın, cahilliğin, yobazlığın; bilgiye, eğitime, aydınlanmaya düşmanlığının kaba iz düşümleri.

Ümmi olmasına rağmen bilgi deryası, insanlık örneği birPeygamberin ümmetliğine soyunmuşlar bir de utanmadan.

Nereden tutsan eline, yüzüne bulaşacak pislik akan ağızlar, kin kusmuş 10 yaşındaki çocuğa.

Yazmak ağız dolusu hoşgörüyle yazmak fayda eder mi ki acaba?

Biri duygularıma tercüman olmuş ve adapla, düşünerek yazmış: Sizin gibileri asıl Allah kelamı etmesi günah resmen. Bu ne hadsizlik, bu ne cibilyetsizlik, kendine hiçbir şey katmamış ya da kattığını sanan mahluk sizin gibilere Allah gün yüzü göstermesin. Ne denir ki daha, okurken gözlerim kanadı, yazarken dilimden dökülenler yetmiyor.

Biliyorum kelimelerin kifayetsiz kaldığı anlardayız ve uzatmayalım diyorum ve yana yana dizerek, anlayana gelecek şekilde özlü sözlerle bitirelim!

‘Kim ben bilginim derse, odur cahilin ta kendisi’ demiş Hz. Muhammed, ‘Cahil insan, gül ise de koklama’ demiş Aşık Veysel ve ‘Cehalet, Allah’ın laneti olduğuna göre; bilgi, göklere ulaştırabileceğimiz kanatlardır’ demiş William Shakespeare.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.