Sevda Kaplan Yazdı: Hayatı kolaylaştırmak ne zor oldu…

Son yıllarda hepimizin psikolojisi bozul bir hal aldı. Üst üste olumsuzluklar geldi, ancak bizde bunu daha çok olumsuzlaştırdık. Bu zamlar ne ... eyvah kıtlık mı başlıyor.?

Son zamanlarda Türkiye'de, zam üstüne zam .. Bunca insan nasıl yaşayacak, zaten toplum olarak ara yerde yaşıyoruz.

Ne zengin nede çok fakiriz. Ara yaşam bizimkisi, kıt kanaat geçiniyoruz, iyi de böyle yaşamayı kabullenmişken bu zamlar neyin nesi. Demokratik ülkelerde insanların yaşam standartı’nın yükseltilmesi için çaba sarf edilirken bizde maalesef tam tersi oluyor. Her şey o ülkenin gelir kaynağına göre orantılı gider, bizde yine bir orantısız bir denge.

Zengin olan çok daha zengin oluyorken fakir olan kendine girecek mezar arıyor. İnsaf artık .. Bu kadarda vicdansızlık olamaz. Hele şu zincir marketlerin fiyat tezgahlarına bir bakın. Bunlar kime neye göre fiyat artışı uyguluyor, bunları denetleyen bir kurum yok mudur? Nedir bu .. Bir anda hepsi ağız birlği yapmışçasına fiyatları artırdılar. Küçük esnaf zaten batmış, ne devletin nede o şehrin yöneticilerinin desteği yok, üstüne üstük alım fiyatı da artmışken mümkün değil o işi idame ettirmek. Bazı şehirlerde çooook küçük bir yardım var ama neye yarar. Bir kirasını karşılamayacak komik rakamlar..

Gel gelelim yağa, şekere son olarak ta ete gelen yüzde 30 zamı kim açıklayacak, temel gıda maddelerine bu nasıl insafsızca artışlardır. Hele de böylesi koronalı süreçte insanların vitamine ihtiyaç duyduğu dönemde. Satıcılar Evet zor durumdasınız, evet batmak üzeresiniz, hata kiminiz battınız. Anlıyorum ama gıddaya yapılan fiyat artışı neyin nesi ya.. Siz açlık nedir bilirmisiniz zenginle, çuval çuval para harcayanlar. Sur’da,  Afrikada insanlar bir odada, bir ekmeği paylaşmaya çalışıyor bundan haberiniz var mı? Ya yetkililer o şahşahalı sofralarda ziyafet verirken, hiç düşündünüz mü bir aç olan göçmen çocuğu ...

Ekmek te nasibini aldı zamdan. Hadi buyrun ekmekte alamayacağız, hiç olmazsa bir ekmek bir soğanla karın doyuruyorduk oda alındı elimizden. Fakirin sesini duyan var mı?

Yeter bence, bu dengesizlik, yeter artık umursamazlık, batınca birlikte batacağız unuttunuz mu aynı gemideyiz. Suyunu ekmeğini paylaşmayı unutma, yoksa bir gün sende o ekmek ve suyla sınanırsın. Hiç aklına getirme sakın, bana bir şey olmaz, bak korona sürecine anlarsın ilacın birlik beraberlik olduğunu. O yüzden paylaşmayı unutma paylaştıkça zenginsin ...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sevda Kaplan Arşivi