Aziz Gülmüş yazdı: O Sansar var ya, o sansar!

Evimin avlusunda bir tavuk kümesim var. Hayvan sevgisine falan yormayın haaa! Maksat yumurtaya para vermemek.

Neyse başınızı ağırtmıyım; sabah kümese bir giriyorum, o da ne? İçi oyulmuş bir tavuk yerde yatıyor. Fıttırıyorum. Sağa bak sola bak ortalıkta hiç bir delil yok.

Öteki gün yine aynı; kafası kesilmiş içi oyulmuş tavuklar.. Her gün kümesin demografik yapısı büyük bir hızla baş aşağı yuvarlanıyor. Horoz ise umursamaz bir şekilde kılıç artığı tavuklarla alem peşinde. Tekmeyi çakacağım ama hayvan sever familyasının linç girişimini düşünerek vazgeçiyorum..

Bu konuda bir çalıştay topluyorum. Ev halkından her kafadan bir ses; Kimi failin Tilki olduğunu, kimi fare olduğunu, hatta neredeyse geceleri Gure Manço'nun geldiğini iddia edenler bile oldu.

Çalıştayımız bir sonuç vermemiş, faili meçhul tavuk cinayetleri aydınlatılamamıştı. En sonunda yetkiyi ele alarak Kanun Hükmünde Kararname çıkararak bu konuda hiç kimsenin konuşmamasını, yani sansür yasasını hayata geçirdim. Çünkü katil aramızda veya çok yakınımızda olabilirdi.

Sonunda kümeste nöbet sistemini devreye koydum. Kendimi de 1-3 nöbetine yazdım. Nihayet katil benim nöbetime denk gelmiş ve büyük bir kahramanlık örneği göstererek hırsız Sansar'ı yakalamıştım. Yakaladım dediysem, aynen Notigham forest..

Artık kümeste demokrasi havası hakim. Tavuklar bayram ediyor, nerdeyse gıdaklamalarından, "Artık yok çizviz, seninleyiz büyük başkan Aziz!" sloganlarını duyar gibi oluyorum. Tavuklar çift çift yumurtluyor, horozlar gönüllü mesaiye kalıyor.

Tabii müferreh bir ülke yaratmak kolay değil; üretim o kadar arttı ki dış yumurta açığımız büyük bir hızla fazla vermeye başladı. Neredeyse komşulara bile dağıtacak seviyeyi yakaladık..

Demek ki sansür olumlu kullanıldığında sonuç veriyormuş.

Gece hava durumu haberlerini izlerken, "Yarın açık ve güneşli bir hava olacak…" deniliyor. Kısa kollu incecik kıyafetlerle dışarı çıkıyorsunuz. Biraz sonra gök gürlemesi ve sağanak yağmur başlıyor. Horoz gibi ıslanıyorsunuz. Belki de hastalanıyorsunuz, zararınızı ve mağduriyetinizi kim karşılayacak, kime kızacaksınız?

Tabi ki hava durumunu sunan spikere..

Welhasıl dezenformasyon kötüdür. Sansür bazen iyidir. Mesela toplumdaki yozlaşmaya, cehalete, haksızlıklara, fakirliğe, işssizliğe, gelir adaletsizliğine sansür uygulanmalıdır. Yoksa yumurta yemek hayal olur wesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Gülmüş Arşivi