Aziz Gülmüş yazdı: Kıssadan Hisseler - I

Kıssadan Hisseler, artık kim kendine ne pay çıkarırsa.

Ya yoksulluk olmasaydı ya da insani duygular ile vicdan.. bazen, "keşke bir robot olsaydım" diyorum.. çünkü çaresizlik karşısında teslim olmuş insani duyguların ne anlamı kalıyor? Sadece üzülmek ve olmayan çareyi aramaktan başka.

Hasta annesinden başka kimsesi olmayan bir genç ve yatalak hasta bir anne. Uzun süre yatmaktan her tarafı yara bere içinde kalmış yaşlı bir kadın..

Halen çabalıyoruz belki şişme bir yatak ve karyolası için. Lakin bulamadık ama inad ettik bulacağız. Resmini çekmek istedim bu acı manzaranın. Utancından kıpkırmızı kesildi çocuk, vazgeçtim.. O gülümserken ben acılarda boğuldum. Sonra ben de robot olmaktan vazgeçip umutla gülümsedim çaresizliğin tanrısıyla alay edercesine.

Kız Çocuğu Olmalı İnsanın

Bundan bir yıl önce seksen yaşındaki annesine bakamayacağını söyleyerek, dul olan ve sıkıntılar içinde olan kız kardeşine postalamıştı. Kız kardeşine, "Annem sizde kalsın bütün ihtiyaçlarını ben gideririm" demişti.

Birkaç gün sonra anne hastalanmış ve üç-dört gün hastanede yatmıştı. Oğlu hastaneye gitmediği gibi aramamıştı bile. Bütün yük, büyük sıkıntılarla boğuşan dul kız kardeşinin omuzlarına yüklenmişti.

İlaçları ve bakımı çok zor ve külfetliydi. Buna rağmen "Öfff! " dememiş annesine kıt kanaat bakmıştı. Temizliğe gittiği günlerde de annesini iyi yürekli komşu kadına emanet ediyordu.

Doktor, uzun süre yatalak kalacak anne için özel beslenme ve özel bir yatak önermişti. Dul kız kardeş ağabeyinin kapısına yardım için gitti. Kalmadık küfür ve hakaretlerle evine geri dönmek zorunda kalmış ve çaresizliğe boyun eğmişti biçare kadın…

Bugün baktım o ağabeyi kızları ile poz vererek altına şu cümleleri yazmış: "Kız babası değilseniz henüz baba olmamışsınız…"

Bütün sahtekarlığını adeta gözümüze sokmuş. Ben de yorum olarak, "Sen değil baba, değil evlat daha insan olamamışsın" diye yazdım. Anında engellemiş ve yorumumu da silmiş..

Evet, bu iğrenç dünyada insanın sığınabileceği bir kız çocuğu olmalı. (Devam Edecek)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Gülmüş Arşivi