Aziz Gülmüş
Aziz Gülmüş yazdı: Karanlığın Adresi
.../Bir okurum, Adıyaman'dan mesaj atmış:
"Hocam deprem gecesi Cehennem Kahkahaları adlı kitabınızı okuyordum. Bir ara yarın devam ederim dediysem de kitabın akıcılığına kapılmış, 'Nasıl olsa yarın işe gitmeyeceğim' diyerek okumaya devam ettim. İyi ki de etmişim. Kitabı henüz bitirmemiştim. Birden sarsıntı oldu. Anında kendimi dışarı attım, saniyeler sonra evimiz enkaz haline gelmişti. Bereket eşim ve çocuklarım Diyarbakır'da babama misafir gitmişlerdi. Ama içimde bir tarafta sevinç, öte tarafta hüzün birbirleri ile çatışıyor ama hüzün ve karamsarlık ağır basıyordu.
Şimdi okuduğum kitabınız da enkaz altında kaldı, siz bana bir kitap, hayatımda kitabınıza borçlandı." diye yazmış.
Çok duygulandım. Gözlerim hüznümün deryasında karardı, gözyaşlarımsa sel oldu adeta.. 'Adresini yaz göndereyim" dediğimde beni bitiren şu cümlesini asla ve asla unutmayacağım:
"Hangi adres mamoste? Karanlığın Adresi mi olur? "
Senede Birgün de Olsa Yaşamın Ücretsiz Irgatlarına Selam Olsun
../Tam 33 yıl oldu.. 33 hayal, 33 özlem ve 33 umut besledik zulamızda. Oysa geriye baktığımızda 33'ün hiç biri yoktu ardımızda.
Yapayalnız, yapraklarını sonbaharın zulmüne kaptırmış kupkuru dallar misali hep üşüdük. üşüdükçe birbirimize sarıldık. Biz zemheriye böyle hazırlandık, güzel rüyalar gördük kimi zaman, bazen göz göze geldik konuşmadan.
Çok şeyler anlattı bakışlarımız, bazen de kavgalarda savaşçı olduk kıran kırana. Lakin barışı da bildik adam gibi. Bazı günler aç uyuduk belki, yine de yüreğimizdeki sevgi ile bastırdık açlığımızı.
Düşe kalka hep zirveye baktık el ele; güvercinler büyüttük, çiçekler yetiştirdik gönül bahçelerinde yılmadan, düşmeden, titreyerek.
Sonra birer birer uçtu güvercinler zirveye doğru. Ve biz hala dağların buğulu, karlı tepelerine bakıyoruz umutluca.
Sonra saate baktım; Haydi Abbas vakit tamam, akşam diyordun bak oldu akşam.
Ve sanki 33 adımlık karanlık dar bir sokaktı yaşam.
***
Hastaneye gitmek istemedikçe hastane bana kollarını açıyor, karşılıksız aşk galiba.
Aziz Gülmüş yazdı; Pışo Mehemeyi tanisan?
17 Ekim 2026 Cumartesi 00:01Aziz Gülmüş yazdı; Güle güle Mehdi abi
29 Ağustos 2026 Cumartesi 21:38Aziz Gülmüş yazdı; Sıcak yazların tenhalığı
23 Ağustos 2026 Pazar 14:16Aziz Gülmüş Yazdı | İşkencenin Ortasında Bir Kahkaha: Mehdi Zana ile Hücre Günleri
17 Ağustos 2026 Pazartesi 17:05Aziz Gülmüş yazdı; Lût Kavmi
13 Ağustos 2026 Perşembe 00:49Aziz Gülmüş Yazdı; Rehmo Dayı
17 Haziran 2026 Çarşamba 00:11Anneler Günü Anısına Aziz Gülmüş yazdı: Muska (Nivişt)
10 Mayıs 2026 Pazar 13:27Aziz Gülmüş yazdı | Amedspor seferberliği; Namus davası
26 Ocak 2026 Pazartesi 14:41Aziz Gülmüş yazdı; Yatay Zeka
15 Ocak 2026 Perşembe 00:01Aziz Gülmüş yazdı: Katibin Kürdçesi
18 Kasım 2025 Salı 00:10
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.