Aziz Gülmüş yazdı: İnsana Kıyan ‘Barış’

... /"Coğrafya Kaderdir" diyenler yanıldılar maalesef. Cehaletle donanmış, parayı kıblesi haline getiren yoz insanları baş tacı ederek kutsayan totemci anlayışlar kaderin mihenk taşı haline geldi bu coğrafyada.

İmar barışı, varlık barışı, vergi barışı gibi toplumu yozlaştıran, namuslu insanları taca atan, son toplamda parayı yaşamın merkezine oturtarak insanları belli toplumsal normlardan uzaklaştıran, Barış denildiğinde arkasından gelecek "Kıyak" uygulamalarla barışın içini boşaltan ölümler kaderimiz haline getirildi.

Yabancılar bu coğrafyaya "Kumdan binalardan oluşan, Sela okuyan güzel sesli imamlar ülkesi" diyerek acı bir gerçeği gözlerimize soktular.. Oysa biz Ay'a gidecek, galaksilerde yolculuk yapacağımıza inandırılmıştık.

Ay,  dünyaya bakarak acı acı tebessüm ederken, enkaz altındaki çığlıklara sahte gözyaşı döken sosyal felaket tellaları "Barışı kader cenderesinde" infaz ettiler şimdi..

Kibarlık özentileri ile dolu Diyarbakırlı qırıx Mahmut'un dediği gibi, "Taşlık Ülkenin, İlkel İnsanları" tam da günümüzü anlatıyor maalesef..

Cehaleti kaderimiz haline getiren fırıldak siyasetçiler sayesinde, Mezarlıklar "Barış" sloganlarının haykırıldığı bir miting alanı haline dönüştü bu Coğrafyada..

Nere gidem kader senin elinden?

***

../ Evet koca dünyada kimsesiz ve çaresiz bebek yürekli güzel çocukların taaa uzaklara, lacivert gölgeli Habibneccar dağlarına gömüldü tüm düşleri.. Ata köprüsünün altından buruk ve hüzünlü bir gelin misali kıvrılan Asi nehrine birer birer dökülürken umutlar, bizse göz yaşlarımızla selam gönderdik enkaz altında kalan "insanlığımıza.."

Bir şiir içimden yükselen bırakayım

../Kiralık bir şehir arıyorum mülteci yalnızlığıma

Sığmadı kimliksizliğim hiç bir arşive

İsimsiz bir saklı nüfus vakasıyım

kimsesizler mezarlığında..

mezarım paramparça

vefatihasız karanlıklardayım şimdi

Yanımdan kulakları sağır eden şarkı ve türküler eşliğinde bir düğün konvoyu geçti, yaşanan tüm acılarla alay ederek.

Ve ben, "Hayat devam ediyor" diyemedim.

Biliyorum;

Bir süre sonra bu hassasiyetimiz unutulacak ve depremzede insanlar acıları ile baş başa kalacaklar!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Gülmüş Arşivi