A. Vahap Kaya yazdı: Yük (1)

Acıların yükünü çekebilirim lakin senin nasıl yaşamam gerektiğini söylemene katlanamam, acılar ne kadar kalıcı olabilir ki? Ama senin şöyle yaşa demen benimle beraber olduğun sürece kendini canlı tutacaktır “işte bunu kaldıramam”

Sen kendi yükünü kaldır kaldırabiliyorsan , ben de kendi yükümü eğer zayıf olduğunu kabul ediyorsan hatta etmiyorsan bile yükünü bana vermek mi istiyorsun ona da varım ama her kes kendi haddinde kalsın.

Ben kendi bünyemde yarattığım doğa koşulları ile seninkiler birbirine taban tabana zıt ise ne yapacağız, ya seninkiler çorak toprak ve asla geri dönüşümü olmayan ölümü yaşıyor ise; Ve benim senin gibi yaşamımı istiyorsan açık tarifi vardır ki o da ölümüm istemen demektir.

Senin kendinde saklı tutuğun alanların hiç biri insan yaşamına uygun değil ve baharın yumuşaklığına ters ise; Bir tek bana dönük yaptırım olmaz işte o zaman insanlık helakta!

Yerin kaç kat dibine sakladığın tohumlar insani değil de çiğliğe, mevsimlere değil de mevsimsizliğe, istikrara değil de bukalemunluğa endeksliyse yurduma uğrama.

Ben kendi mevsimlerinde aşkları yaşayan, kendi doğasında yaşam denklemi kurmuş ve yoluma devam etmekteyim.

Senin hangi karanlık noktalarda yaşadığını ve elde ettiklerin kimin alın teri olduğunu bilmem olası değil ve tahmin de edemem.

Gözler önündeki içselleşmelerin sıkıntılı ve insanlığın o sıkıntılardan geçmesini istemem.

Senin kendi kazandıkların senin hanene yazılır unutma ben kendi emeğimin üretimine sahip çıkarım bedeli ne olur ise olsun bilesin.

Ölümden öteye köy mü var ki oralarda, senin tezgâhlarından geçtiğimi hesap eder isek.

Hangi ışık hızıyla hangi insani bilgiyi insanlık âlemi kendine artı yaptıysa ve kaç milyar ton yavaşlatılarak bana ulaştıysa bu haline de razıyım ve insan olmaya devam için her gün çalışmaya da devam derim.

Hazırlıklarımı şiirlerimde, kitabelerimde ve her günün yeniden bana yansıyan ışığından güç alarak sabahın umutlarıyla başlarım güne.

Ben kendim yeni ameleleri eğitirken her zaman onlardan daha çok kendimi onların sayesinde sürekli bir eğitimde tutarım ve bir ömür boyu gelsin birikim derim.

Kendi heybemde birikenler bir tek bana ait olmadığından hareket ederek insanin elini uzatan herkesi heybeye daldırırım. (Devam edecek)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Vahap Kaya Arşivi