Seçimden akılda kalanlar

Farklı anlamlar ve beklentiler yüklenen bir yerel seçimi geri bıraktık.

Hem öncesi hem sonrasıyla akıllarda kalanlarla bir seçim “hafızası” yapalım istedim.

Başta dediğim gibi seçime haklı/haksız farklı anlamlar yüklendi.

Seçimi 'Din'e bağlamak

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Ak Parti Belediye Başkanı Adayı Yusuf Durmaz, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. Sur, Hani ve Çınar’da imamlık, Sur İlçe Müftülüğü’nde de bir dönem müftü vekili olarak görev yapmış biri. Evli ve 12 çocuk babası olan Durmaz, Ensar Vakfı Diyarbakır Şubesi, Güneydoğu Ortak Akıl Platformu ve Metina Aşireti Derneği kurucu üyeliği de yapmış.

Seçim öncesi bir gazeteye açıklamalarda bulunan Durmaz, projelerini anlattıktan sonra sözünü şu cümlelerle bitirmiş: Çınar, bizi değil de başkalarını tercih ederse hem dünyaları için hem dinleri için çok şey kaybedecekler!

Çınar’ın seçim sonucu HDP yüzde 43, Ak Parti yüzde 31, Saadet yüzde 23 oy almış.

 Tehditle, tahkirle olmaz. Olmasın…

Fatih Bucak, Siverek’ten MHP adayı olarak açıklandığı günlerde, “Seçime değil ölüme geliyorum. Bir daha Bucak’ın içinde bir tane başka partiyle araba görürsem kendileri bilir, şimdilerden kendilerine mezar kazmaya başlasınlar. Hodri meydan biz bunu yemeyiz. Ben seçime değil ölüme geliyorum. Bundan sonra Bucak’ta değil başka bir partinin arabası Trump gezemez Trump” açıklaması yapmıştı.

Gelen tepkilerin ardından adaylığı askıya alınan Bucak bu kez CHP’den aday olmuştu.

Seçim sonuçlarına bakalım: Ak Parti yüzde45, HDP yüzde 26 ve CHP adayı Fatih Bucak  27 bin 780 oyla yüzde 26.

Denir ki; “Zulüm ile abad olanın ahiri berbadolur”… Olsun!

Kadının fendi…

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde iddiaya göre, 2018 yılının yaz aylarında, dönemin Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın mobbing uygulayarak Özel Kalem Müdürlüğü görevlisi Zekiye Tekin’in görev yerini değiştirdi. Tekin’in yerine ise Pazaryeri Belediyesi’nde AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ömer Arık’ın kızı Özlem Arık göreve başlatıldı.

Zekiye Tekin ise 31 Mart seçiminde, sırtını hiçbir partiye dayamadan bağımsız aday oldu. Tekin, seçimde geçen dönem personeli olduğu Ak Parti’liMuzaffer Yalçın’ı yaklaşık 15 puan farkla geçti ve Pazaryeri Belediye Başkanı oldu.

Resmi olmayan sonuçlara göre Tekin, ilçede geçerli oyların yüzde 40.83’ünü aldı. Muzaffer Yalçın’ın oyu ise yüzde 26.07’de kaldı.

Kadının fendi erkeği yendi diye bir söz vardır.

Tam da yerine oturmuş.

Bugünlük bu kadar. Bayağı malzeme var devam edeceğim. (Devam Edecek)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi