Yeşil Sol Parti hakkında merak edilenler

Yeşil Sol Parti hakkında merak edilenler
YENİGÜN HABER – Seçimlere az bir süre kala kapanma ihtimali ile karşı karşıya olan HDP, seçime başka bir parti üzerinden girmeyi tartışıyor. 12...

YENİGÜN HABER – Seçimlere az bir süre kala kapanma ihtimali ile karşı karşıya olan HDP, seçime başka bir parti üzerinden girmeyi tartışıyor.

12 Mart’ta toplanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi, yürütülen tartışmalar sonucunda Merkez Yürütme Kurulu’na bu konuda tam yetki verdi. Parti Meclisi toplantısının ardından kapatma davasına karşı seçimlere Yeşil Sol Parti ile gireceği yönünde eğilimin güçlendiği iddia ediliyor.

HDP’nin, yarın gerçekleştirilecek MYK toplantısında bu eğilimin kararlaştırılması bekleniyor.

HDP'nin kapatılması ile ilgili açılan davanın sonucunu beklemeden seçime katılacağı parti olarak gösterilen Yeşil Sol Parti (YSP) ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik.

Parti, Eşitlik ve Demokrasi Partisi ile Yeşiller Partisi'nin birleşmesi ve bunlar dışındaki bağımsız bireylerin de süreç içinde harekete katılmasıyla, 29 Temmuz 2010 tarihinde Ankara'da kuruldu.

22 Mayıs 2021 tarihinde yapılan 3.Olağan Konferansında aldığımız ‘Seçime girme yeterliliği düzeyinde örgütlenme’ kararı alan Yeşil Sol Parti,  14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili genel seçimlerinde YSK tarafından açıklanan seçime girecek partiler arasında yer aldı.

Partiye ait internet sitesinde, “YSP 48 il ve 212 ilçe örgütüne ulaşarak bu başarıyı kazanmasında emeği, katkısı olan tüm üyelerimize, dayanışma gösteren tüm kurum ve bireylere tekrar teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Partinin eş sözcülüklerini ise Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın yürütüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.